U trendu

Vijesti: Vlada pozvala Đeljošaja na dijalog

PODGORICA – Policija je blokirala put od Podgorice ka Tuzima, što je stvorilo velike kolone vozila, a iz kabineta potpredednika vlade predsedniku te podgoričke opštine, koju naseljavaju većinom Albanci, Niku Đeljošaju upućen je poziv na dijalog.

Nova Demokratska Snaga Forca saopštila je da podržava Đeljošaja u, kako su naveli, zaštiti ekonomije.

„I prava građana Malesije od diskriminacije koju vlada donosi odlukom o zatvaranju ugostiteljskih objekata i pored povoljne epidemiološke situacije. Nažalost, svojom odlukom vlada pokazuje nemogućnost pronalaženja rešenja bez žrtvovanja Albanaca ili bez osvete nad njima, dok rukovodstvo opštine Tuzi svojom odlukom još jednom pokazuje kompetentnost i nepokolebljiv stav u odbrani volje građana“, saopšteno je iz te stranke, koja je pozvala premijera i potpredsednika vlade Dritana Abazovića da se, kako se navodi, odazovu pozivu Đeljošaja.

I opoziciona Liberalna partija apelovala je na nadležne u vladi da preduzmu korake ka rešenju situacije u Tuzima dijalogom sa lokalnim vlastima.

Podgoričke Vijesti pišu da službeici krim tehnike snimaju kamerama događaj u Tuzima, a snimke će dostavili tužiocu, kako bi utvrdili da li u radnjama ima prekršajnih ili krivičnih dela.

Prema pisanju tog podgoričkog dnevnika, okuupljeni u Tuzima ne poštuju epidemiološke mere i da mali broj građana nosi zaštitne maske, a ne poštuje se ni fizička distanca.

Saobraćaj iz pravca Podgorice ka Tuzima je obustavila policija, a kamionima i šleperima u tranzitu ka Albaniji, policija je zabranila put i naredila da se parkiraju pored magistrale.

Prema saznanjima Vijesti, vlada je izrazila spremnost da razgovor obave u što skorijem roku, u terminu koji Đeljošaju odgovara.

U dopisu upućenom Đeljošaju se navodi da će se dijalog voditi unutar institucija sistema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar