U trendu

Viktor But poziva Trampa u Rusiju da se zajedno bore protiv globalista

MOSKVA – Ruski biznismen i član ruske Liberalno demokratske partije Viktor But danas je pozvao bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa u Rusiju kako bi poveli „pobunu protiv globalista“.

„Danas sam poslao telegram bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu. Pre svega, verujem da je njegov život u opasnosti. Suđenje koje je počelo protiv njega u Njujorku neće se završiti samo presudom i time što će izgubiti priliku da se kandiduje za predsednika“, rekao je But, prenosi agencija Taš.

On je istovremeno pozvao Trampa u Rusiju da bi mu ponudio zaštitu i politički azil kako bi mogao da predvodi „pobunu protiv globalista i spase američki narod“.

But je vraćen u Rusiju u okviru razmene zatvorenika, a razmenjen je za američku košarkašicu Britni Grajner. On je uhapšen u Bangkoku 2008. po zahtevu SAD i optužen za zaveru za isporučivanje oružja pobunjeničkoj grupi poznatoj kao Revolucionarne oružane snage Kolumbije (FARC) koju SAD smatraju terorističkom organizacijom.

Dve godine kasnije, But je izručen SAD, a u aprilu 2012. je osuđen na 25 godina zatvora i novčanu kaznu, podseća ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.