U trendu

Više od 6.000 demonstranata u Bukureštu zahteva ostavku vlade

Više od 6.000 demonstranata okupilo se večeras na Trgu Viktorija u Bukureštu tražeći ostavku vlade Sorina Grindeanua, prenosi rumunska agencija Ađerpres.

Demonstranti, koji protestuju već 13. dan, duvaju u vuvuzele i uzvikuju slogane „Ostavka“, „Rumunijo probudi se“, „Dole vlada Grindeanua“, a neki od učesnika nose plastične transparentne na kojima piše „Zabranjeno korišćenje za one sa dosijeima“, „Škole i bolnice, ne krivična dela“, „Ništa do referenduma, samo ostavka“, „Rumunijo, siđi sa staze korupcije“, a nose i državne, američke i zastave EU.

Istovremeno, i ispred palate Kotročeni okupilo se oko 1.000 ljudi koji traže ostavku rumunskog predsednika Klausa Johanisa.

Demonstranti uzvikuju „Ostavka!“ i „Dole Johanis“, mašući trobojnim zastavama i duvajući u vuvuzele i trube, dok drugi nose transparente s porukama poput: „Želimo ujedinjenje, a ne predsednika koji stvara podele“.

Protesti u Rumuniji počeli su pre 13 dana, zbog uredbe o dekriminalizaciji pojedinih slučajeva korupcije, koja je u međuvremenu povučena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.