U trendu

Više snažnih eksplozija odjeknulo u centru Kijeva, hitne službe javljaju da ima stradalih

Više snažnih detonacija odjeknulo je jutros u centru Kijeva, javili su novinari stranih agencija i saopštili lokalni zvaničnici.

Detonacije u glavnom grada Ukrajine čule su se oko 8.15 po lokalnom vremenu (7.17 po srednjoevropskom), prenosi Frans pres.

Novinari agencije AP koji su čuli detonacije kažu da im izgleda kao da su izazvane raketnim napadima.

Portparolka hitne službe u Kijevu rekla je za AP da ima mrtvih i ranjenih i da su spasioci trenutno na više lokacijama. Za sada se ne zna broj stradalih.

Sirene za vazdušnu uzbunu su se oglasile nekoliko desetina minuta pre detonacija.

Gradonačelnik Vitalij Kličko prijavio je da je bilo eksplozija u kvartu Sevčenko u centru Kijeva koji obuhvata i istorijski stari grad kao i nekoliko zgrada vlade.

U Kijevu je poslednjih meseci vladao relativan mir. Poslednji napad na Kijev bio je u junu. Medjutim, za razliku od prethodnih napada koji su uglavnom bili usmereni na predgradje Kijeva, danas je na meti bilo više lokacija u centru grada.

Izveštači AP-a su javili da su se danas čule i eksplozije u centru grada Dnjepra.

Ukrajinski mediji javili su da je bilo eksplozija na više lokacija, uključujući i u zapadnom gradu Lavovu, u koji se sklanjaju mnogi ljudi zbog borbi na istoku zemlje.

Borbe u Ukrajini usmerene su u poslednje vreme na oblasti severno od Krima uključujući Zaporožje. Šest raketa ispaljeno je noćas iz delova Zaporoške oblasti pod ruskom kontrolom.

Obnovljeni napadi na više ukrajinskih lokacija slede posle eksplozija u subotu koje su oštetile veliki most koji povezuje kopneni deo Rusije sa pripojenim poluostrvom Krimom. Ruski predsednik Vladimir Putin juče je nazvao napad na Krimski most „terorističkim činom“ u organizaciji ukrajinske specijalne službe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.