U trendu

Vlada Kanade dodala još 15 Rusa na listu sankcija

MONTREAL – Kanadska vlada saopštila je danas da uvodi sankcije za 15 ruskih zvaničnika koji su omogućili i podržali invaziju predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu s ciljem da se izvrši dodatni pritisak na Moskvu da preokrene svoj politički kurs.

Nove sankcije najavljene su uoči očekivanog virtuelnog obraćanja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog kanadskom parlamentu u 15.15 po Griniču, prenosi Rojters.

„Predsednik Putin je odlučio da nastavi svoju ilegalnu i neopravdanu invaziju, a takođe može da napravi izbor da je okonča tako što će odmah prekinuti besmisleno nasilje i povući svoje snage. Kanada neće oklevati da preduzima dodatne akcije“, rekla je ministarka spoljnih poslova Melani Džoli.

Kanada je, kao i mnoge druge zapadne zemlje, uvela široke sankcije Rusiji nakon invazije na Ukrajinu 24. februara i zatvorila kanadski vazdušni prostor i luke za ruske avione i brodove.

Kanadska vlada je uputila Ukrajini pomoć u naoružanju i zatražila od Međunarodnog krivičnog suda da ispita navodne ratne zločine ruskih snaga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.