U trendu

Vucic: Nema potrebe da objasnjavam ono sto svi znaju. . .

BUDIMPEŠTA – Predsednik Srbije Aleksandar Vucičh izjavio je danas u Budimpeštu da se i iz izjave predstavnika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika može videti da je jedan deo opozicije u izbornim uslovima tražilo samo izgovor da ne izađe na izbore.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Bilčika da neće biti novog dokumenta o izbornim uslovima, kao i da bi učestvovao na izborima da je on opozicija u Srbiji, čime je „potvrdio da nije bilo dogovora sa vlastima, Vučić je odgovorio da ne želi da objašnjava nešto što, kaže, svi znaju.

„Pa, njihov ideolog je rekao da im to nikad nije bio razlog za bojkot. Razlog za bojkot je bila samo njihova slabost, ne loši uslovi“, rekao je Vučić.

Dodao je da deo opozicije ima televizija „koliko hoćete“, ima svoje novine…

„A, sinoć imate u isto vreme devojku ( poslanica SNS Nevena Đurić) koja predstavlja 55-56 odsto građana, i nekoga ko ne predstavlja 0,5 odsto ljudi i još im soli pamet… Ali, šta da radite, postalo je uobičajeno. Narod će se izjasniti“, rekao je Vučić.

„A, što se morala tiče, sumanuto mi je ispred crkve da pričam“, dodao je predsednik.

Bilčik je ranije danas, komentarišući radni dokument o izbornim uslovima u Srbiji, rekao da je napravljen „solidan dokument“ i naglasio da je sagovornicima u Srbiji jasno stavljeno do znanja da se evroparlamentarci neće vraćati kako bi diskutovali o nekom drugom dokumentu.

Bilčik je za N1 na pitanje da li bi učestvovao na izborima da je opozicija u Srbiji, odgovorio potvrdno.

Na optužbe da je radni dokument o izbornim uslovima u Srbiji nastao u saradnji sa srpskim vlastima, a na štetu opozicije, rekao je da odbija da ga uvuku u domaće političke obračune.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.