U trendu

Vucic: Prijateljstvo sa Turskom dodatna garancija stabilnosti

ISTANBUL – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Istanbulu da će predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan do kraja godine posetiti našu zemlju, te istakao da prijateljstvo sa Turskom predstavlja dodatnu garanciju za stabilnost i očuvanje mira na Zapadnom Balkanu.

Vučić je, nakon razgovora sa Erdoganom, rekao da je to bio veoma dobar sastanak, koji je trajao gotovo dva sata.

„Razgovarali smo o svim važnim temama, pre svega ekonomskim, o turskim investicijama, kako turske kompanije izvode radove u našoj zemlji, ali i svim regionalnim pitanjima i odnosima Srbije i Turske. Od bilateralnih do ukupnih odnosa i o saradnji u svim drugim oblastima“, preneo je on.

Vučić je ukazao da sleduje sednica Državnog saveta, što je viši nivo u odnosu na međuvladinu komisiju koju imamo sa drugim zemljama.

„Do kraja godine uslediće zvanična poseta Erdogana Srbiji i to će biti prilika da dodatno razgovaramo o važnim pitanjima za Balkan i ceo region. Turska je velika regionalna sila“, podvukao je on.

Kaže i da je pokrenuto pitanje bržeg protokoa roba i usluga, pa postoji mogućnost da se u narednom periodu razmotri na koji način, da uz namjanje mogućih dokumenata prelazimo granice, čime prijateljstvo dižemo na još viši nivo.

Naveo je da trgovinska razmena neprestano raste, da je prošle godine bila na 1,30 milijardi evra, i izrazio uverenje da će veoam brzo stići do dve milijardi evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.