U trendu

Vucic: Zakon o policiji povučen iz formalnih razloga

BUDIMPEŠTA – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Nacrt zakona o policiji povukao iz formalih razloga, zbog toga što je ostalo još šest meseci do izbora i da ne želi da se u tom periodu usvajaju tako važni zakoni.

Vučić je srpskim novinarima u Budimpešti rekao da je zamolio ministra Aleksandra Vulina da povuče predloženi nacrt i zbog toga u se, kaže, izvinio.

Nije, kazao je, ni video taj nacrt zakona i ne zna šta se u njemu nalazi.

„Videćemo kakava će sudbina takvih zakona biti, a ako me pitate da li više verujem Vulinu ili onima koji bi bez izbora da dođu na vlast, naravno da mnogo više verujem Vulinu“, rekao je Vučić.

U politici, kazao je predsednik, ne možete da donosite odluke koje će da budu onakve kakve želite, već koje su dobre za upravljanje zemljom.

Na pitanje da komentariše optužbe opozicije da povlači poteze kakve je povlačio Milošević i da ova kriza ne može da se reši političkim putem, Vučić kaže da ga, ako dobro razume, opozicija optužuje da je povukao zakon da bi ih „prebio i sprečio da dođu na vlast“, a da sada, kada ga je povukao, takođe ga optužuje iz istog razloga, da ih sprečava da dođu na vlast.

„I sve to u jednom danu, danas…Genije do genija….Nemaju principa, da pobedite morate da imate plan i program, moraju ljudi da vam veruju, a ne da izmišljaju…“, rekao je Vučić.

Ponovio je da je u pitanju samo nacrt zakona o policiji, a da opozicija očajnički pokušava da se uhvate za nešto da bi mogli da lažu narod.

„Koga su oni uhapsili? Što nisu uhapsili ubice od Buhe do Gavrilovića? Pa nisu, šta ih briga, nikoga nisu uhapsili“, rekao je predsednik.

Nemojte samo da mi pričate o drugim vrstima kriminala, posebno finanijskog u kojem su, kako je rekao Marinika Tepić i Dragan Đilas, „sinonim za najveći obllik korupcije u jednoj zemlji“.

„I oni će nekome da drže pridike“, zaključio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.