U trendu

Zaharova: Samit za demokratiju sredstvo konforontacije

MOSKVA – Samit za demokratiju, čiji će domaćin biti Vašington, ima za cilj stvaranje konfrontacije i vraćanje ideologije u međunarodne odnose, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Događaj je nesumnjivo usmeren na stvaranje konfrontacije i
podela i još je jedan u nizu koraka Vašingtona ka sprovođenju njegove politike vraćanja ideologije u međunarodne odnose u duhu ozloglašenog koncepta poretka zasnovanog na pravilima“, istakla je ona na brifingu, preneo je TAS S.

Prema njenim rečima, SAD još jednom nastoje da uspostave
„klub“ da bi suprotstavile zemljama koje održavaju stratešku nezavisnost od kolektivnog Zapada i svoj suvereni pogled na pravičan svetski poredak, pre svega, Rusiji i Kini.

„Oni (Amerikanci) planiraju da vode ovu bitku prvenstveno mešanjem u unutrašnje poslove nezavisnih i suverenih država, navodeći borbu protiv korupcije, potrebu da se zaštite ljudska prava i obezbede demokratski standardi“, naglasila je Zaharova.

SAD ističu pravo da odlučuju ko je dostojan da se naziva demokratijom, a ko nije, navela je Zaharova i dodala:

„To svakako izgleda cinično, rekla bih patetično, s obzirom na stanje demokratije i ljudska prava u Sjedinjenim Američkim Državama i na Zapadu uopšte“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.