U trendu

Zaoštravanje Rusije i SAD: Žestoka poruka Lavrova Keriju

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kaže Džonu Keriju da su politika administracije Baraka Obame i pokušaji da pogorša saradnju Rusije i SAD – neprihvatljivi.

Lavrov je sa Kerijem razgovarao o perspektivama rešavanja krize u Siriji, nakon susreta ministara inostranih poslova Rusije, Turske i Irana, održanog 20. decembra u Moskvi, na kojem je postignut dogovor o uspostavljanju prekida vatre na celoj teritoriji Sirije, uz intenziviranje antiterorističkih napora, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije, prenosi Sputnjik.

Dvojica diplomata su razgovarali i o situaciji u vezi sa palestinsko-izraelskim sukobom. Lavrov je naglasio da je neophodno stvoriti uslove za direktne pregovore lidera Izraela i Palestine i ukazao na pogubnost pokušaja mešanja američke politike u rad „bliskoistočnog kvarteta“ i Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, odnosno korišćenja tih platformi za razmirice demokrata i republikanaca, dodaje se u saopštenju.

Ruski ministar je posebno naglasio da dozvola da se antivladinim oružanim odredima u Siriji isporučuju protivraketni kompleksi, koju je 23. decembra potpisao aktuelni američki predsednik Barak Obama, može da dovede do novih žrtava.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar