Zaposleni u MA danas sa Krivokapićem

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić sastaće se danas sa predstavnicima zaposlenih u crnogorskoj aviokmpaniji Montengro erlajnza (MA), a piloti se nadaju da će se naći rešenje za opstanak kompanije.

Piloti MA smatraju da je odluka o gašenju MA bila ishirena.

“Niko ne priželjkuje da preko noći 350 ljudi, u čiju se edukaciju ulagalo 25 godina, nađe na ulici bez posla, a posebno u svetlu činjenice da tržište rada u Crnoj Gori takvim ljudima ne nudi alternativu”, kaže pilot Dejan Popović.

On se nada rešenju i opstanku kompanije, iako potvrđuje da problema ima puno na svim poljima.

Razume, kaže, novu vladu koja se našla u nezavidnoj situaciji, ali se iskreno nada da se mogu i pozvati na situaciju sa koronom i krizom koja opravdava ulaganje u MA, jer to nije državna pomoć već spašavanje kompanije.

Gostujući u Jutarnjem programu TVCG, Popović je rekao da je, kao i svi ostali zaposleni, iz medija čuo informaciju o gašenju MA, koja, kako ističe, nije konačna.

Pilot Nikola Pavlićević kaže da nisu imali nikakve informacije od vlade, ali ni od menadžmenta MA u vezisa gašenjem kompanije.

“Nadamo se da će danas da dođe između neke jasnije slike između radnika i predstavnika vlade”, naveo je Pavlićević.

Dodao je i da nemaju informacije o formiranju radne grupe koja će se baviti MA, kao i da nisu pozvani da učestvuju u njenom radu.

“Nadam se da će danas doći do dogovora i odluke da deo radnika bude u radnoj grupi”, kazao je Pavlićević.

Pavlićević, koji je na crnogorskom nebu iscrtao srce kaže da je taj let bio samo 13 minuta duži i da beba, koja koja je tada bila u avionu nije bila ugrožena.

“Beba je bezbedno transportovana u Beograd i danas ima operaciju i to je dovoljan dokaz da minuti nisu bili ključni. Beba je bila snabdevena posebnom dodatnom bocom za kiseonik”, kazao je Pavlićević.

Inače, zbog kritika da je na produženom letu potrošio više goriva i pitanja ko će to da plati, Pavličević je rekao da je Narodnoj kuhinji u Baru donirao 329 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.