U trendu

Znam šta će Kurti reći, važni su mi ostali sagovornici

DAVOS – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da već unapred zna kako će izgledati susret sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, ali da mu je značajnije to što je u Davosu imao brojne važne sastanke i susrete.
Vučić je na pitanje novinara kako će izgledati sutrašnji panel sa liderima Zapadnog Balkana rekao da može unapred da kažze da će Kruti izgovarati ružne reči o Srbiji i njemu.
„Reći će kako će mali Putin po nalogu velikog Putina da provodi ratove na Balkanu i to je to, to je ta retorika. Ja ću da govorim žestoko i to je to. Meni je važno da sam ovde imao mnogo važne susrete i da svi gledaju sebe, kako će da prežive ovu krizu i važni su mi ti razgovori“, rekao je Vučić u Davosu.
Na Svetskom ekonomskom forumu je, kako je dodao, razgovarao sa mnogo ljudi, među kojima su lideri iz EU i ekonomski stručnjaci.
Naveo je da se između ostalih sastao sa premijerima Luksemburga i Lihteštajna, Španije i drugih afričkih i azijskih zemalja kao i sa šeficom MMF-a Kristalinom Georgijevom.
„To je naš posao i svi deluju zabrinuto šta će se zbivati u svetu i svi gledaju da kupe više hrane i uglja, zelena agenda je malo pala u stranu. Svi to rade da bi mogli svi da prežive u narednom periodu i gledaju kako da reše pitanje nafte i gasa“, naveo je Vučić i nagalsio da nam predstoji važno razmišljanje kako ćemo da sprovedemo gas.
„Zamislte da nismo izgradili gasovod od 402 kilometara kroz Srbiju“, rekao je predsednik i dodao da mu je jedan političar rekao „jedino ste mogli da uzmete konopče i da se obestite“.

Izrazio je žaljenje što, kako je naveo, „niko neće da vidi i kaže – ugradili smo u taj gasovod ogroman novac koji smo uštedeli“.

Predsednik je dodao da sada čekamo novi paket sankcija Rusiji, Samit u Briselu, kako bi videli da li će se nešto odnositi na nas i naftu.

„Sve ćemo rešavati i obezediti ljudima da imaju mirnu i normlanu zimu“, naglasio je predsednik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.