U trendu

Zvanicnici RS cestitali Bozic vernicima

BANJALUKA – Zvaničnici Republike Srpske čestitali su danas Božić vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru.

Predsednica RS Željka Cvijanović, u božićnoj i novogodišnjoj čestitki vernicima katoličke veroispovesti, izrazila je najbolje želje da praznične dane provedu u duhu jevanđeljskog praštanja, u zdravlju i duhovnom miru, a 2022. godina da donose napredak i stabilnost, prenosi RTRS.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u čestitki vernicima naveo je da je Božić praznik koji nas podseća na važnost uzajamnog poštovanja, tolerancije i brige za bližnje.

Neka i ovaj praznik bude još jedno podsećanje na važnost očuvanja hrišćanskih vrednosti, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Božiću čestitku uputio je i premijer Radovan Višković kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, rimokatolicima i hrišćanima u BiH koji praznuju po Gregorijanskom kalendaru, istakavši da je neophodno zajednički negovati istinske vrednosti – mir, ljubav i poštovanje.

Čestitku je uputio i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i predsedavajući Saveta ministara Zoran Tegeltija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar