U trendu

Zvanicnik DNR: Ispod „Azovstalja“ je podzemni grad

DONJECK – Ispod fabrike Azovstalj u Marijupolju postoji podzemni grad, a neke zgrade su projektovane tako da izdrže nuklearni udar, izjavio je savetnik premijera samoproglašen Donjecke narodne republike Jan Gagin.

On je za RIA Novosti rekao da je „Azovstalj ogromna građevina, fabrika iz sovjetskog vremena i da se njena površina može meriri sa još jednim gradom, sa još jednim Marijupoljem, da ima sopstvene komunikacije, puteve i podzemlje.

Gagin je naveo da su prilikom izgradnje uzete u obzir mogućnosti kao što su bombardovanje i blokade, a da su neke zgrade čak projektovane za nuklearni udar.

Dodao je da „Azovstalj“ brani hiljade ljudi sa punim arsenalom naoružanja, mnogo municije i ozbiljnim brojem oklopnih vozila.

Gagin je rekao da se operacija odvija prilično sporo, na prvi pogled, ali, da se, s druge strane, mora shvatiti da se ne može rizikovati ljudstvo.

Naveo je da se zato na teritoriji samog preduzeća stalno odvijaju artiljerijski dueli.

Gagin je izrazio uverenje da ukrajinske snage bezbednosti neće moći da prodru u Marijupolj kako bi deblokirale nacionaliste u „Azovstalju“.

Marijupolj je od 7. marta pod blokadom ruskih snaga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar