U trendu

Zvanicnik SAD: Abramovič i UKR pregovarači nisu otrovani

VAŠINGTON – Neimenovani američki zvanicnik izjavio je danas da obaveštajni podaci sugerišu da su simptomi lošeg zdravstvenog stanja ruskog milijardera Romana Abramovica i ukrajinskih mirovnih pregovaraca bili posledica faktora okruženja, a ne trovanja.

Pozivajući se na osobe koji su upoznate sa incidentom, Volstrit džornal je izvestio da su ruski milijarder Roman Abramovič, koji se nalazi na listi sankcionisanih pojedinaca i ukrajinski mirovni pregovarači imali simptome trovanja ranije ovog meseca nakon sastanka u Kijevu.

Americki zvaničnik je, međutim, rekao britanskoj novinskoj agenciji da obaveštajni podaci sugerišu da su simptome izazvali faktori okruženja i dodao nije bilo trovanja.

Zvaničnik, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, odbio je da precizira detalje.

Abramovič, koji je prihvatio zahtev Ukrajine da pomogne u pregovorima o okončanju ruskog napada i najmanje dva visoka člana ukrajinskog tima imali su simptome trovanja, naveo je u izveštaju Volstrit džornal.

Simptomi su se ispoljili kao crvenilo očiju, stalno i bolno suzenje očiju i ljuštenje kože na licu i rukama, preneo je list.

Abramoviču i ukrajinskim pregovaračima, uključujući poslanika krimskih Tatara Rustema Umerova, od tada je bolje i njihovi životi nisu u opasnosti, izvestio je list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar