U trendu

88 minuta

Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 108 min.
Originalni naziv: 88 Minutes (2007)

Glavne uloge:

Al Paćino (Al Pacino), Ališa Vit (Alicia Witt), Ejmi Breneman (Amy Brenneman), Lili Sobjeski (Leelee Sobieski), Debora Kara Anger (Deborah Kara Unger), Nil Mekdona (Neil McDonough)

Scenario: Gari Skot Tompson (Gary Scott Thompson)
Režija: Džon Avnet (Jon Avnet)

SINOPSIS
Džek Grem (Al Paćino) je univerzitetski profesor iz Sijetla. Honorarno radi i kao psihijatrijski ekspert za FBI. Proslavio se kao ključni svedok na suđenju serijskom ubici, Džonu Forsteru, koji je na kraju upravo zbog Džekovog svedočenja i osuđen na smrt.
Ujutru, nakon proslave, Džek se budi pored Sare Polard, devojke s kojom je napustio zabavu prethodno veče. Oblači se i sprema za posao, dok mu Sara priprema doručak. Tada ga telefonom pozove Frenk Parks, FBI istražitelj, koji mu saopštava da se dogodilo još jedno ubistvo, identično onome za koje je osuđen Forster. Budi se sumnja u ispravnost presude.
Grem se nalazi u taksiju sa svojom sekretaricom Šeli, koja mu saopštava da ga u kancelariji čekaju njegova asistentkinja Kim Kamings i FBI. Parks sumnja da postoji neko ko kopira ubistva ili neko ko želi da oslobodi Forstera krivice. Grem veruje u tu drugu teoriju. Ipak, FBI ga ispituje o odnosu koji je imao s devojkom koja je ubijena, a koja je bila njegov student.
Pokazan mu je snimak na kome ona, pre nego što je brutalno ubijena, izgovara: „Grem ima pogrešnog čoveka“. Grem odlazi na fakultet. Na putu dobija telefonski poziv. Misteriozni glas mu govori da ima još 88 minuta života. Za to kratko vreme Džek treba da pronađe ko se krije iza pretećih poziva. Pokušava da im uđe u trag i istovremeno traži spisak svih osoba koje su posetile Forstera, jer je ubeđen da on stoji iza svega.
Na predavanju dobija još dva poziva. U trenutku kada je Džeku rečeno da ima još 88 minuta života, upravo toliko je ostalo do kraja filma. Muškarac u crnom, koji je na početku filma ispred Gremove kuće, nalazi se i na njegovom predavanju. Grem ga primećuje i kreće za njim, ali ovaj uspeva da pobegne.
Na parkingu vidi da mu je auto uništen, pištolj ukraden, a na zadnjem staklu piše da mu je preostalo još 72 minuta. U jednom trenutku stiže mu i paket u kojem je snimak ubistva njegove sestre Kejti. S obzirom na to da postoje samo dve kopije, od kojih je jedna u policiji Njujorka, a druga zaključana kod njega u kancelariji, sumnja da je iza svega neko ko mu je blizak. Ubica je precizan, prati svaki Džekov pokret. Mnogo ljudi okružuje Džeka i svi postaju sumnjivi.
Premijera: januar 2008. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)