U trendu

Best Exotic Marigold Hotel 2

Žanr: koemdija, drama
Trajanje: 122 min.

Glavne uloge:Džudi Den (Judi Dench), Megi Smit (Maggie Smith), Bil Naji (Bill Nighy), Dev Patel (Dev Patel), David Strathairn, Ričard Gir (Richard Gere), Tina Desai (Tina Desai)
Scenario:Ol Parker (Ol Parker)
Režija:Džon Made (John Madden)

SINOPSIS

„Best Exotic Marigold Hotel 2“ je veliki Sonijev (Dev Patel) san koji mu oduzima i više vremena nego što ima, s obzirom na to da je tek stupio u brak sa Sunainom (Tina Desai), koja je ljubav njegovog života. Bacio je oko na jedno imanje jer je njegov prvi poduhvat ”Best Exotic Marigold Hotel 2” ostao sa samo jednom slobodnom sobom, što predstavlja problem za nove goste, Gaja (Ričard Gir) i Laviniju (Temzin Greg). Evelin i Daglas (Džudi Denč i Bil Naji) priključili su se radnoj snazi Džaipura, dok Norman i Kerol (Ronald Pikap i Dajana Hardkasl) razgovaraju o zamršenim odnosima svoje veze, a Medž (Selija Imri) balansira između dva bogata prosca. Možda je nova menadžerka hotela Mjurijel (Megi Smit) jedina koja zna odgovor, ona je čuvar svih tajni. I dok zahtevi tradicionalnog indijskog venčanja prete da ih uguše, otvara se neočekivani put napred.

O FILMU

Britanska komedija „Best Exotic Marigold Hotel” iz 2012. godine bila je pravo osveženje u vidu priče o grupi britanskih penzionera koji su krenuli u avanturu, sa postavom koju su činili slavni i iskusni britanski glumci. Glavni junaci su hrabro odlučili da penzionerski život sa ostrva nastave u Indiji u „luksuznom domu za zrele godine”. Njihova avantura se nastavlja, a „Best Exotic Marigold Hotel 2” naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od 23. aprila. Reditelj Džon Maden okupio je originalnu postavu koju predvode Džudi Denč, Megi Smit, Bil Naji i Dev Patel, a nova lica su Ričard Gir i Temzin Greg.

„Best Exotic Marigold Hotel” nalazi se usred Radžastana, jedne od najromantičnijih indijskih država. U mesecima između monsunskih kiša i letnje vrućine, cela Indija pretvara se u vatromet boja i slavlja, jer je to sezona venčanja. Indijsko venčanje je događaj od ogromne važnosti – ne venčava se samo zaljubljeni par, već se porodice spajaju i venčanje u Indiji nikad nije skromni intimni događaj, već predstavlja veliko slavlje kojem prisustvuju svi iz života mladenaca.

Reditelj Džon Maden angažovao je lokalnog planera venčanja, koji mu je pomogao oko svih detalja, da bi venčanje na velikom platnu izgledalo autentično. Maden je od samog početka zamišljao ples kao važan deo priče, s obzirom na to da se Soni sada nalazi u situaciji koju većina Indijaca rado prihvata. Međutim, na videlo je isplivala njegova nesigurnost.

Na filmu je radio koreograf Loginus Fernandes, a glavna tema za centralnu plesnu tačku filma je pesma iz bolivudskog hit-filma „Jhoom Barabar Jhoom“. Dev Patel, poznat po ulozi u filmu„Milioner iz blata”, prokomentarisao je plesnu tačku: „Plesanje je važan deo indijskog venčanja i mladenci obično imaju veliku plesnu tačku sa porodicom. Sa Olom Parkerom razgovaro sam o tome kako ne volim da plešem. Na moju sreću, Soni je uspeo da se snađe i sad plešem kao Travolta. Verujem da će gledaoci uživati u plesnoj sceni na kraju u kojoj svi plešu.”

Jedan od najboljih engleskih filmskih pripovedača, Džon Maden, čija ostvarenja uključuju dobitnika Oskara za najbolji film „Zaljubljeni Šekspir“ (1998), preneo je na veliko platno priču o hrabrim britanskim penzionerima koji žive u „luksuznom domu za zrele godine” u Indiji. Maden je režirao i radijske adaptacije za „Ratove zvezda“ (1977), potom i „Ratovi zvezda: imperija uzvraća udarac“ (1980), kao i „Povratak Džedaja“ (1983). Maden je i reditelj filmova „Mandolina kapetana Korelija“ (2001), „Dokaz“ (2005), „Dug“ (2011) i „Best Exotic Marigold Hotel” (2012).

Kada je „Best Exotic Marigold Hotel” prikazan 2012. godine, izgledao je kao još jedan fino izrađen komad, u kome je glumilo „plemstvo britanske glumačke scene“. Njegova uzbudljiva poruka – da su život i ljubav podjednako važni bez obzira na to da li imate 70 ili 17 godina, sa a smelim izjavama o seksu i romantici – osvojila je publiku širom sveta. Prvi deo filma zaradio je 2012. godine 135 miliona dolara na blagajnama širom sveta.

Oficijelni sajt:

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.