U trendu

Braća Dalton

Žanr: akciona komedija
Trajanje: 86 min.

Glavne uloge:

Erik Žudor (Eric Judor), Remzi Bedija (Ramzy Bedia), Said Serari (Said Serrari), Romen Beržer (Romain Berger), Til Švajger (Til Schweiger)

Scenario:Remzi Bedija (Ramzy Bedia), Mišel Hazanavicius (Michel Hazanavicius)
Režija:Filip Haim (Philippe Haim)

SINOPSIS

Braća Dalton su najgori kriminalci u istoriji Divljeg zapada. Njihovi neuspesi su toliko veliki da se čak i njihova majka okreće protiv njih. Tek pošto ih mama Dalton izbaci iz kuće braća odlučuju da je učine ponosnom tako što će opljačkati najsigurniju banku u gradu, u kojoj su čak i šalterski službenici obučeni za borbu.

O FILMU

Ova komedija apsurda zasnovana je na popularnom stripu „Talični Tom“. U filmu pričaju i životinje, tako da će publika imati prilike da konačno čuje glas Džolija, Tomovog vernog konja, kao i glupavog psa braće Dalton.

Ovaj film imao je veliki budžet za francuske uslove – čak 27 miliona dolara. Veći deo tih para otišao je na specijalne efekte, uključujući i tehniku „brzina metka“, koju smo prvi put na filmu gledali u „Matriksu“.

Nemački glumac Til Švajger (Til Schweiger), koga smo nedavno gledali u filmu „Kralj Artur“ („King Arthur“) i „Lara Kroft: kolevka života“ („Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life“), igra Taličnog Toma.

O GLUMCIMA

Erik Žudor (Džo Dalton)
Karijeru je započeo kao turistički vodič u Americi i Kanadi, a zatim je radio i kao sistem administrator. Međutim, 1994. godine Erik sreće Remzija Bediju u jednom noćnom klubu. Ubrzo postaju jako dobri prijatelji i zajedno kreću u filmski svet. Od 1996. godine komičarski duet Erik i Remzi niže uspeh za uspehom zahvaljujući atipičnoj vrsti humora koja se bazira na komici apsurda.

Eksperimentisali su uvodeći radio i televizijske elemente i rad u prirodi sa pticama. Ostale su zapamćene njihove interpretacije dvojice čistača prozora na paklenom tornju, uloge u špijunskoj komediji „Dupla nula“ – vozili su dva glisera ludačkom brzinom, a zatim i dva proslavljena brata Daltona u komediji „Daltoni“. Posle prvog eksperimenta u animiranoj seriji „Ratz“, pozajmio je svoj glas u prošlogodišnjem velikom filmskom hitu „Veliki lovac na ajkule“.

Filmografija: „Double zero“ (2003), „La Tour Montparnasse infernale“ (2000, „Don“t Die Too Hard“), „Le Ciel, les oiseaux et… ta mere!“ (1998).

Remzi Bedija (Averel Dalton)
Ovaj glumac je za veoma kratko vreme postao jedan od vodećih francuskih komičara mlađe generacije. Završio je nekoliko kurseva u školi za menadžment i radio nekoliko različitih poslova istovremeno. Iako je mlad komičar, Bedija već nekoliko godina ima veoma zavidnu karijeru. Naime, pre nego što mu je ponuđena uloga u filmu „Daltoni“, Remzi je snimio nekoliko humorističkih šou-emisija sa svojim kolegom Erikom Žudorom, sa kojim glumi i u filmu „Daltoni“.

Najpoznatiji humoristički šou koji su snimila ova dvojica komičara je „Šou Erika i Remzija“. Ova dva mlada komičara veoma brzo su uplovila u svet velikih šou-programa. Već od 1996. godine Remzi Bedija doživljava veliki uspeh u pozorištu, na radiju, televiziji i u bioskopu. Remzi se već od 1998. godine sve više pojavljivao na velikom ekranu, dok je Erik praktično tek počinjao. Ovaj duet komičara francuska publika pamti i po skeču „Paklena kula“, koji su uradili 2001. godine. Već 2004. godine Erik i Remzi su triput bili u žiži interesovanja filmske javnosti. Najveću slavu stekli su svakako kao deo bande u filmu „Braća Dalton“.

Filmografija: „Double zero“ (2003), „La Tour Montparnasse infernale“ (2000), „Gang de requins“, „Old School“ (2000).

Oficijelni sajt:

  • Dalton, Les (2004)

    Premijera: februar 2005. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.