U trendu

Cinemania 2005 (2. novembar)

Trinaesta Sinemanija, radi uroka prozvana „12b“, završava se u sredu, 2. novembra. Prvi film koji će publika imati prilike da pogleda sedmog i poslednjeg dana Sinemanije je akcioni triler „Lovci na ubice“ Renija Harlina. Budući tajni agenti će na svom poslednjem ispitu – simulaciji kidnapovanja i nasilnog ubistva, shvatiti da je njihov poslednji ispit možda i poslednji dan njihovog života. Kada budu nestajali jedan po jedan u stilu „Deset malih crnaca“, njihove sposobnosti biće na životnoj probi. Uloge su poverene Valu Kilmeru, Kristijanu Slejteru, bivšem mužu Andželine Džoli – Džoniju Li Mileru, kao i reperu El El Kul Džeju.

Drugi na programu je film „Mletački trgovac“, koji će domaća publika imati prilike da vidi na Sinemaniji s velikim zakašnjenjem u odnosu na svetske bioskope. Film je ekranizacija poznate drame. Režirao ga je Majkl Radford, a glavne uloge tumače Al Paćino, Džeremi Ajrons, Džozef Fajns i Lin Kolins.

U udarnom terminu poslednjeg dana Sinemanije publika će imati prilike da vidi kanskog pobednika – film „Dete“. Reditelji filma su belgijski režiseri braća Žan-Pjer i Luk Darden (Jean-Pierre/Luc Dardenne), koji su tako postali dvostruki dobitnici Zlatne palme (prvi put za film „Rozeta“ – „Rosetta“) i tako se našli u društvu slavnih režisera Imamure, Kopole i Kusturice. Film „Dete“ sniman je kamerom u ruci, u neorealističkom tonu, a govori o socijalnim nepravdama i o patnjama i bolu ljudi s dna socijalne lestvice, ali i o njihovoj želji za životom. Okosnica filma je pokušaj mladog oca da proda svoju bebu.

Poslednji na programu je „japanski Matriks“ – film „Kešern“. On donosi futuristički prikaz Zemlje na kraju 21. veka. Upravo se završio rat između Evrope i Istočne federacije u kome je Evropa izgubila bitku, te se formira nova država – Evroazija. Planeta je izmorena pedesetogodišnjim ratom tokom kog su obe strane koristile biološka, hemijska i nuklearna oružja. Rešenje za čovečanstvo je povereno genetičarima, koji prave novu nakaznu rasu koja će biti njegova propast ako Kešern ne uspe da im pruži dostojan otpor.

PREMIJERNI PROGRAM – Centar „Sava“

Sreda, 2. novembar, 17.00 časova:„Lovci na ubice“ („Mindhunters“)
Žanr: akcioni triler
Režija: Reni Harlin (Renny Harlin)
Uloge: Val Kilmer (Val Kilmer), Kristijan Slejter (Christian Slater), El El Kul Džej (LL Cool J), Džoni Li Miler (Johnny Lee Miller)
Sreda, 2. novembar, 19.00 časova:„Mletački trgovac“ („Merchant of Venice“)
Žanr: tragikomedija
Režija: Majk Radford (Michael Radford)
Uloge: Al Paćino (Al Pacino), Džeremi Ajrons (Jeremy Irons), Džozef Fajns (Joseph Fiennes), Lin Kolins (Lynn Collins)
Sreda, 2. novembar, 21.30 časova:„Dete“ („L“Enfant“)
Žanr: drama
Režija: Žan-Pjer i Luk Darden (Jean-Pierre/Luc Dardenne),
Uloge: Žeremi Renije (Jeremie Renier), Fabricio Ronđone (Fabrizio Rongione), Olivije Gurme (Olivier Gourmet), Žeremi Segar (Jeremie Segard)
Sreda, 2. novembar, 23.30 časova:„Kešern“ („Casshern“)
Žanr: naučna fantastika
Režija: Kazuaki Kirija (Kazuaki Kiriya)
Uloge: Jusuke Iseja (Yusuke Iseya), Kumiko Aso (Kumiko Aso), Akira Terao (Akira Terao), Džun Kaname (Jun Kaname)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike