U trendu

Crna misa

Žanr: biografski, krimi, drama
Trajanje: 122 min

Glavne uloge: Džoni Dep (Johnny Depp), Benedikt Kumberbač (Benedict Cumberbatch), Dakota Džonson (Dakota Johnson), Džoel Edžerton (Joel Edgerton), Kevin Bejkon (Kevin Bacon), Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard), Adam Skot (Adam Scott)
Scenario: Mark Mallouk, Jez Butterworth, Dik Ler (Dick Lehr) i Džerard O’Nil (Gerard O’Neill), knjiga
Režija: Skot Kuper (Scott Cooper)

SINOPSIS

Džejms Vajti Baldžer (Džoni Dep) bio je strah i trepet američkog podzemlja. Figura koje se i FBI plašio, toliko plašio da je sa njim morao da sarađuje. Međutim, 2011. godine, sreća, ili neko drugi, okrenuo je leđa Vajtiju i njegova zlogalasna vladavina ljudskim sudbinama je završena.

Baldžer je bio gangster irskih korena, koji je preko 20 godina igrao dvostruku igru kao jedan od najvećih američkih kriminalaca, a uživao je sigurnost i podršku prijatelja iz detinjstva, najvažnije osobe bostonskog FBI. Njihov prljavi dogovor, kojim je Baldžer postao FBI-jev doušnik, omogućio mu je da učvrsti svoju moć, i da s vremenom postane FBI-jev najveći neprijatelj i provede 16 godina na listi najtraženijih zločinaca.

O FILMU

„Nije bitno šta radiš, već je bitno gde i kada to radiš. Ako te niko ne vidi, to se nije desilo.“ Ovim rečima nas reditelj Skot Kuper uvodi u priču filma „Crna misa“, a izgovara ih zloglasni gangster Džejms „Vajti“ Baldžer, kog tumači maestralni Džoni Dep. To je istinita priča, nastala prema knjizi Dika Lera i Džerarda O’Nila.

Reditelj Skot Kuper ulogu surovog gangstera poverio je maestralnom Džoniju Depu, koji se bukvalno transformisao u lika. Vizuelno, izvođački, glumački, Dep je Baldžera oživeo na velikom platnu u punom smislu te reči, toliko da se gledaocu ledi krv u žilama. Dep je lik gangstera izradio do glumačke perfekcije, kako vizuelno tako i osobine samog lika. Veliki broj ljudi koji je u bioskopu pogledao trejler nije u prvom trenutku mogao da prepozna da se na velikom platnu nalazi Džoni Dep. U filmu, pored Depa, igraju Benedikt Kamberbač, Džoel Edžerton, Kevin Bejkon, Džesi Plemons, Dakota Džonson, Piter Sarsgard i drugi.

Oficijelni sajt: Black Mass (2015)

Premijera: 29. oktobar 2015. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.