U trendu

Čudo sa Hadsona (video)

Žanr: biografski, drama
Trajanje: 96 min

Glavne uloge: Tom Henks (Tom Hanks), Aron Ekhart (Aaron Eckhart), Lora lini (Laura Linney)
Scenario: Todd Komarnicki, Chesley Sully Sullenberger („Highest Duty“), Jeffrey Zaslow („Highest Duty“)
Režija: Klint Istvud (Clint Eastwood)

SINOPSIS

Pre sedam godina, svet je ostao u šoku gledajući na vestima snimke putničkog aviona koji je uspeo da sleti na njujoršku reku Hadson nakon ozbiljnog kvara na oba motora, a da pritom svi putnici i članovi posade prođu nepovređeno. Ono što svet u tom trenutku nije video i nije znao jeste da se upravo tada stvorio novi moderni heroj, kapetan aviona Čezli Sali Salenberger.

O FILMU

Najnovije ostvarenje Klinta Istvuda „Čudo sa Hadsona“ donosi priču o junaku i o događaju koji je potresao svet, a ulogu junaka dodelio nenadmašnom prvaku Holivuda Tomu Henksu. Istvud i Henks ostvarili su zajedno vrhunski biografski film i na platno doneli svu dramatičnost originalnog događaja.

15. januara 2009. godine, svet je svedočio „Čudu na Hudsonu“ kada je pilot „Sali“ Sulenberger uspeo spasiti živote 155 putnika aviona, kojim je upravljao. Avion „US Airwaysa“ na letu 1549 poleteo je sa njujorškog aerodroma „LaGuardia“ za Šarlot u Severnoj Karolini, ali je ubrzo nakon poletanja pilot javio kontroli leta da se avion sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora.

Pilot Salenberger tada je odlučio da sleti na reku Hadson, a putnici su kasnije pričali kako je avion glatko sleteo na površinu vode i ostao da pluta jer su avionu bili ugašeni motori. Međutim, iako je Sali u javnosti bio prikazan kao pilot s izuzetnim sposobnostima, istraga bi mogla pokazati drugačije i uništiti mu reputaciju i karijeru.

Oficijelni sajt: Sully (2016)
Premijera: 8. septembar 2016. godine

https://www.youtube.com/watch?v=D7AuubP0Ds4

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar