U trendu

FIFA: Uіedinjene strasti

Žanr: drama
Trajanje: 110 min.
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge: Tim Rot (Tim Roth), Sem Nil (Sam Neill), Tomas Krečman (Thomas Kretschmann), Žerar Dapardje (Gerard Depardieu)
Scenario: Frederik Oburten (Frederic Auburtin), Žan Pol Delfino (Jean-Paul Delfino)
Režija: Frederik Oburten (Frederic Auburtin)

SINOPSIS

Grupa strastvenih evropskih buntovnika udružuje snage kako bi pokrenula ambicioznin projekat – Međunarodnu federaciju fudbalskih asocijacija (FIFA). Ovo je epska neispričana priča koja oživljava inspirativnu sagu o Svetskom prvenstvu i govori o trojici požrtvovanih ljudi koji su se usudili da je pokrenu. Vođeni ambicijom i vizijom, Žil Rime, Žoao Avalanž i Sep Blater prevazilaze svoje strahove i sumnje i kreću u borbu protiv svih prepreka i skandala kako bi organizovali Svetski kup – svako na svoj način, u različitim decenijama, ali sa istim ciljem.

O FILMU

Film „FIFA: Ujedinjene strasti“ je vanvremenska saga koja veliča fudbal. Na nedavno održanom 67. Kanskom festivalu premijeru je imao film „FIFA: Ujedinjene strasti“, čiju režiju potpisuje Frederik Oburten. U snimanju epske priče o osnivanju Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija (FIFA), učestvovali su glumci Žerard Depardje, Sem Nil i Tim Rot. FIFA je podržala realizaciju filma, ulažući neverovatnih 16 miliona dolara. Film „FIFA: Ujedinjene strasti“ širom sveta biće prikazan u godini kad FIFA obeležava 110 godina postojanja.

Francuski režiser Frederik Oburten oživljava na velikom platnu inspirativnu sagu o Svetskom prvenstvu.

Žerard Depardje tumači lik Žila Rimea, čoveka koji je stvorio Svetski kup i bio predsednik FIFE od 1921. do 1954. godine. Sem Nil igra u filmu sedmog direkotora FIFE, dok Tim Rot tumači „neuništivog“ trenutnog predsednika Sepa Blatera. Blater je već punih 16 godina na čelu FIFE, nakon što je 1998. godine na tom mestu nasledio Brazilca Avelanža. Film „FIFA: Ujedinjene strasti“ slavi pre svega igru, koja uprkos svemu nije samo svetski poznat sport već jedinstvo nade i timskog duha.

Premijera: 19. jun 2014. godine

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar