Hektor u potrazi za srećom

Žanr: avantura, komedija, drama
Trajanje: 120 min.
Zemlja porekla: SAD

Glavne uloge:Rozamund Pajk (Rosamund Pike), Sajmon Peg (Simon Pegg), Toni Kolet (Toni Collette), Žan Reno (Jean Reno), Kristofer Plamer (Christopher Plummer)
Scenario:Marija von Heland (Maria von Heland), Piter Čelso (Peter Chelsom), Tinker Lindsej (Tinker Lindsay), Fransoa Lelor (Fransois Lelord) – roman „Le voyage d’Hector ou la recherche de bonheur“
Režija:Piter Čelso (Peter Chelsom)

SINOPSIS

Hektor (Sajmon Peg) je uspešan mladi londonski psihijatar. Strpljiv je, pomalo ekscentričan, ali sluša svoje klijente i rado im pomaže. Mnogi od ljudi koji mu dolaze nemaju nikakvih zdravstvenih problema: jednostavno su duboko razočarani svojim životima. Hektor ne može mnogo da im pomogne i zbog toga postaje potišten i umoran od svoje svakodnevnice. Oseća se kao prevarant, savetuje pacijente, a ni sam nije iskusio život u potpunosti.

Naoružan znatiželjom i hrabrošću, odlučuje da krene u pustolovinu svog života – isproba stvari koje nikad nije probao, poseti mesta koja nije posetio i pokuša da živi život punim plućima. Na njegovom burnom putu, od Pariza do Šangaja, preko Afrike i SAD, predano će beležiti u svoj notes šta ljude zaista čini srećnim. Pokušaće da odgovori i na brojna egzistencijalna pitanja, među kojima je i sledeće: “Da li je bitniji cilj ili put do cilja?”

O FILMU

Reditelj Piter Čelsom preneo je na veliko platno priču o ekscentričnom psihijatru Hektoru, nastalu na osnovu uspešnog romana Fransoa Lelora. U filmu „Hektor u potrazi za srećom“, šarmantnoj metafori modernog života, glavne uloge igraju Sajmon Peg i Rozamund Pajk, a tu su i Stelan Skarsgard, Žan Reno, Toni Kolet i Kristofer Plamer.

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike