U trendu

Iron man 3

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika
Trajanje: 130 min.

Glavne uloge:Robert Dauni Džunior (Robert Downey Jr.), Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow), Don Čidl (Don Cheadle), Gaj Pirs (Guy Pearce), Džon Favro (Jon Favreau), Ben Kingsli (Ben Kingsley), Rebeka Hol (Rebecca Hall), Pol Betani (Paul Bettany)
Scenario:Dru Pirs (Drew Pearce), Šejn Blek (Shane Black), Sten Li (Stan Lee), Don Hek (Don Heck), Lari Liber (Larry Lieber), Džek Kirbi (Jack Kirby) – strip
Režija:Šejn Blek (Shane Black)

SINOPSIS
"Iron man 3" suočiće drskog, ali genijalnog industrijalca Tonija Starka (Iron man-a) s neprijateljem čiji uticaj nema granica. Kad Stark shvati da mu je neko uništio privatni život, upustiće se u mučnu potragu za krivcima. Ovo putovanje će na svakom koraku stavljati na test njegov karakter. Sateran u ćošak, Stark će morati da se osloni na sopstvenu genijalnost i instinkte kako bi preživeo i zaštitio svoje najbliže. Na tom putu Stark će otkriti i odgovor na pitanje koje ga je potajno mučilo: "Da li odelo čini čoveka ili čovek odelo?"
O FILMU
Iz studija Marvel stiže "Iron man 3", nastavak epske avanture o omiljenom milijarderu i pronalazaču, Toniju Starku, iliti, Iron man-u.
Kod filma "Iron man 3" uzbudljivo je to što on nije samo kulminacija prethodna dva filma već je i nastavak Marvelovih "Osvetnika". U Marvelovom filmskom svetu svi događaji koji su se desili u nekom filmu imaju direktan uticaj i posledice na buduće filmove i franšize. Što se tiče Tonija Starka, događaji i susreti iz "Osvetnika" možda jesu iza njega, ali on i dalje vredno radi na tome da uskladi zahteve svog privatnog života.
U ovom nastavku filmadžije su odlučile da istraže šta bi se desilo kad bi Toni Stark potpuno ostao bez para i igračaka, i bio primoran da nađe nov način da postane superheroj. "Odlučili smo se za takvu priču jer smo želeli da vidimo Tonija Starka koji koristi samo svoj mozak", objašnjava izvršni producent Luis D’Espozito. "Želite da vidite šta može da uradi kad mu okolnosti ne idu na ruku i da se zapitate kako će se izvući iz toga."
Izvršni producent Stiven Brusard objašnjava odluku filmadžija da spoje dve različite priče u jedan film. "Postoje dve klasične priče koje se pojavljuju u stripu ‘Iron man’ – jedna je starija, a druga je modernija. Starija je priča o Mandarinu, najpoznatijem zlikovcu iz franšize. Hteli smo da naši scenaristi modernizuju tu ideju za današnju publiku."
Brusard dodaje: "Takođe smo hteli da uklopimo to sa još jednom pričom iz stripa po imenu ‘Ekstremis’, koja se pojavila malo pre prvog filma ‘Iron man’ iz 2008. Radi se o biološkom unapređenju ljudi, a Toni mora da se suoči sa supermoćnim ljudskim bićima. Zato smo pomislili da bi bilo mnogo zanimljivo da pokušamo da spojimo ove dve priče u ‘Iron man 3’."
Pre "Osvetnika", Toni Stark je mislio da je jedini superjunak na svetu, a u "Iron man-u 3" moraće da se suoči sa saznanjem da je samo jedan od mnogih. Robert Dauni Džunior kaže: "Najbolje kod ‘Iron man-a 3’ jeste to što ćemo samo nastaviti neke stvari koje su i pokrenule ovu franšizu. Posle neverovatnog uspeha ‘Osvetnika’, dobili smo mogućnost da ne uspostavljamo novi film, već samo da istražimo lik Tonija Starka na potpuno prirodan i prijemčiv način."
Oficijelni sajt

Premijera: 1. maja 2013. godine u bioskopu "Kolosej" u 18 i 20.30 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.