U trendu

Kao u raju

Žanr: komedija, romansa
Trajanje: 95 min.
Premisa: Život posle života!

Glavne uloge:

Ris Viderspun (Reese Witherspoon), Mark Rufalo (Mark Ruffalo), Ivana Milićević, Ben Šenkman (Ben Shenkman), Donal Log (Donal Logue)

Scenario: Ronald Bas (Ronald Bass), Lesli Dikson (Leslie Dixon)
Režija: Mark Voters (Mark Waters)

SINOPSIS

Usamljeni arhitekta koji živi u San Francisku zaljubljuje se u duh žene koja je u komi. Problem je u tome što duh koga on viđa pripada ženi koja je već mesecima u komi i koja će, ako on nešto ne preduzme, biti isključena s aparata za veštačko održavanje života.

O FILMU

Priča filma „Kao u raju“ zasnovana je na bestseleru „Kad bi sve to bila istina“ – literarnom debiju francuskog pisca Marka Levija. Romantična priča o ljubavi koja prevazilazi granice našeg fizičkog i psihičkog sveta prva je došla kao ideja producentima Lori Mekdonald i Volteru Parkeru nekoliko meseci pre nego što je knjiga izdata u Engleskoj.

Pored glavnih glumaca, u filmu igraju Ben Šenkman – kao doktor Bret Rašton, koji je u Elizabet (Ris Viderspun) prepoznao konkurenciju za mesto fizijatra u bolnici, i Ivana Milićević – kao Dejvidova komšinica Ketrin, koja u Elizabet pronalazi konkurenciju. Milićevićeva komentariše: „Ketrin živi u apartmanu ispod Dejvida i misli da može imati šanse kod njega. Čuje ga kako šeta po stanu gore-dole i pita se da li je usamljen, ali joj ne pada na pamet da on zapravo nije sam.“

Iza kamera, film „Kao u raju“ ponovo spaja Marka Votersa s nekoliko članova kreativnog tima iz prethodnih filmova, uključujući direktora fotografije Deril Okadu, koja je radila s njim na filmu „Opasne devojke“, dizajnerom Keri Vajt, koja je obeležila svoju četvrtu saradnju s Votersom posle filmova „Pazi petak“, „Opasne devojke“ i „Warning: Parental Advisory“, i montažerom Brusom Grinom, koji je radio montažu za „Pazi petak“.

Dizajner kostima Sofi de Rakof prvi put je sarađivala s Votersom na filmu „Kao u raju“, mada je već radila s Ris Viderspun u filmovima „Prav(n)a plavuša“ i „Sweet Home Alabama“. Kompozitor Rolf Kent je dobro poznavao reditelja i njegovu glavnu glumicu pošto je pravio muziku za Votersove filmove „Pazi petak“ i „Opasne devojke“, kao i za filmove Ris Viderspun „Prav(n)a plavuša“ i „Prav(n)a plavuša 2“.

I u knjizi „Kad bi sve to bila istina“ i u filmu „Kao u raju“ priča je smeštena u San Francisko, omiljeni grad reditelja Marka Votersa: „Živeo sam u San Francisku oko pet godina, tako da sam imao svoje omiljene trenutke koje sam iskoristio za pisanje priče. Ponovo sam dobio mogućnost da posetim omiljene lokacije u San Francisku i da paralelno s tim pronađem lokacije za snimanje filma.“

O REŽISERU

Mark Voters (reditelj)
Poznat je po hit komediji „Freaky Friday“, koji je kritika nominovala za najbolji porodični film, a Džejmi Li Kertis je osvojila nominaciju za Zlatni globus za ulogu u njemu, kao i filmu „Opasne devojke“. „Freaky Friday“ postao je film o kojem se najviše priča i osvojio čak tri MTV filmske nagrade, uključujući i priznanje Lindsi Loan, koja je osvojila nagradu za najbolju ulogu. Naredna tri filma su „The Secret Life of Walter Mitty“ s Ovenom Vilsonom i avanturistička fantazija „The Spiderwick Chronicles“, kao i mračna komedija, adaptacija romana Skota Šeparda „Henry’s List of Wrongs“. Napisao je scenario za nekoliko emisija „Saturday Night Live“.

O GLUMCIMA

Ris Viderspun (Elizabet)
Ona je omiljena glumica i kritike i gledališta. Igrala je sa Žoakinom Feniksom u filmu „Hodanje po ivici“ („Walk the Line“). Za ulogu u filmu „Election“ osvojila je Zlatni globus. Drugu nominaciju za Zlatni globus dobila je za ulogu u komediji „Pravna plavuša“. Godine 2002. dokazuje se u romantičnoj komediji „Sweet Home Alabama“, kao i sledeće godine u nastavku istog hita. Njeni filmski hitovi su: The Man in the Moon, A Far Off Place, Jack the Bear, Fear, Cruel Intentions, Twilight, Freeway, The Importance of Being Earnest, Vanity Fair.

Mark Rufalo (Dejvid)
Prošle godine briljirao je ulogom u filmu Majkla Mena „Kolateral“, a igrao je i u romantičnoj komediji „Danas 13, sutra 30“, kao i u Oskarom nagrađenom filmu „Večni sjaj besprekornog uma“ i „We Don’t Live Here Anymore“. Filmografija Marka Rufala je izuzetno bogata; u nju se ubrajaju i filmovi: Rumor Has It, All the King’s Men, You Can Count on Me, My Life Without Me, Windtalkers, The Last Castle, Safe Men.

Ivana Milićević (Ketrin)
Debitovala je u filmu Kamerona Kroua „Džeri Megvajer“ s Tomom Kruzom i Rene Zelveger, a nakon toga ponovo je radila s Tomom Kruzom u filmu „Vanilla Sky“. Ova Srpkinja iz Bosne igrala je i u filmovima: Isplata, U stvari ljubav, Running Scared, Down With Love, Enemy of the State, The Optimist, The Adventures of Beatle Boyin i U sestrinim cipelama.

Oficijelni sajt:

  • Just Like Heaven (2005)

    Premijera: 12. januara 2006. godine u bioskopu „Akademija 28“

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.