U trendu

Legenda o konkubini (video)

Žanr: drama, fantazija, misterija
Trajanje: 129 min
Naziv filma na engleskom jeziku: Legend of the Demon Cat

Glavne uloge:
Xuan Huang, Shota Sometani, Yuqi Zhang, Hao Qin
Scenario:
Kaige Chen, Hui-Ling Wang, Baku Yumemakura (roman)
Režija:
Kaige Chen

SINOPSIS

Japanski budistički monah Kukai poslat je u grad Čang da pomogne u razrešenju niza neobičnih smrti čiji je vinovnik demon u oblike crne mačke, koja teroriše carski grad. Za to vreme sprijateljuje se sa pesnikom po imenu Bai Letian i njih dvojicu istraga vodi u vreme prethodnog cara i njegove tragične ljubavi sa Konkubinom Jang, žene neprevaziđene lepote. Monah i pesnik saznaju da je smrt prelepe Konkubine jedan od motiva za osvetu demona.

O FILMU

Film „Legenda o konkubini“ vraća u lepa vremena drevne Kine, upoznajući nas sa istorijom i kulturom ove zemlje, a kroz priču o ljubavi, osveti, smrti. „Ovaj film u sebi sadrži poetiku, estetiku i filozofiju života, koji su se netragom izgubili svih ovih godina. Ovo je istočnjačka verzija Egziperijevog „Malog princa“. Pogledajte, možda ćete izaći iz dvorane sa drugim aspektima na život „, izjavio je glumac Dragan Vujić Vujke.

Reditelj Kaige Čen ističe koliko mu je bilo važno da postigne autentičnost i prikaže Kinu kakva je nekad postojala. „Šest godina sam spremao film, izgradio kompletan grad, koji će najbolje prikazati specifičnu lepotu, raskoš i otvorenost jedne civilizacije. Želeo sam da prikažem najznačajniju kinesku dinastiju, Tang, i ljude koji su u to vreme živeli, a posedovali su neverovatan nivo imaginacije i kreativnosti. Istraživao sam dosta i veoma sam zadovoljan kada sad pogledam šta smo uradili. Ipak, najvažnije je da je zadovoljna publika. Očaraće vas i vratiti u neko davno zaboravljeno vreme“, rekao je reditelj.

Najskuplji kineski film „Legenda o konkubini“ je po navodima koštao preko 170 miliona dolara.

Oficijelni sajt:Kukai (2017)

Premijera: 22. mart 2018. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.