U trendu

Ma vie en l’air

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 96 min.
Originalni naziv: Ma vie en l’air (2005)
Engleski naziv: Love is in the Air (2005)

Glavne uloge:

Vensan Elba (Vincent Elbaz), Marion Kotijar (Marion Cotillard), Žil Leluš (Gilles Lellouche)

Scenario:Remi Bezanson (Remi Bezancon)
Režija:Remi Bezanson (Remi Bezancon)

SINOPSIS
Jan Kerbec je tridesetogodišnjak koji se bavi testiranjem pilotskih veština u ekstremnim uslovima na simulatorima letenja. On ima i veliki problem, jer se plaši letenja, i taj nerazumni strah ga je u mladosti sprečio da prati ženu svojih snova. I sada, između krstaškog rata da dokaže vazduhoplovnu bezbednost i drhtave spremnosti da dokaže svoju ljubav, Jan je na raskrsnici – ili će prevazići svoje strahove i prihvatiti da odraste, ili će nastaviti svoj život u toj stalnoj borbi.
O FILMU
U režiji izuzetnog mladog reditelja francuske kinematografije, Remija Bezansona (čiji je poslednji film „Paraboles“ prikazan na brojnim međunarodnim festivalima i osvojio veliki broj nagrada, kao što su priznanje za najbolji evropski kratki film u Salermu u Italiji i specijalna nagrada na festivalu u Larisi u Grčkoj), „Ljubav u vazduhu“ govori o problemima onih koji imaju 30 godina i koju shvataju da su divlji dani prošli i da treba napokon da se skrase. Ipak, i pored veoma ozbiljne teme, ovaj film je sjajna satirična komedija.
U ovom filmu pojavljuju se trenutno najpopularnije mlade zvezde u Francuskoj – Vensan Elba i Marion Kotijar. Elba je glumio u filmu „See how they run“, dok je Kotijarova igrala u sva tri dela francuske hit komedije „Taksi“, a holivudski debi imala je kao trudna žena u filmu Tima Bartona „Krupna riba“. Njena slava ne prestaje od filma „Veridba je dugo trajala“ Žan-Pjera Ženea. Nedavno smo je gledali pored Rasela Kroua u filmu „Dobra godina“ i „Život u ružičastom“, gde portretiše prvu damu francuske šansone – Edit Pjaf.
Premijera: 5. jul 2007. godine, Art bioskop

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar