U trendu

Mangupi na raspustu

Žanr: Komedija
Trajanje: 104 min

Glavne uloge:Jason Biggs („Boys and Girls“), Shannon Elizabeth („Scary Movie“), Alyson Hannigan („Dead Man on Campus“), Chris Klein („Election“)
Scenario:David H. Steinberg, Adam Herz
Producenti:Chris Moore, Craig Perry, Warren Zide
Režija:James B. Rogers („American Pie“)

SINOPSIS

Leta 1999. godine bioskopska publika je zavolela nezaboravnu grupu likova na izlasku iz tinejdžerskih godina. Prateći njihove avanture, delili smo uzbuđenje i sećali se našeg životnog iskustva. Ove godine, kompanija Universal Pictures ponovo je okupila originalnu ekipu filma „American Pie“ i sa novim avanturama smestila ih u drugi deo filma – „American Pie 2“.

Posle godinu dana, različitih škola i susretanja sa novim ljudima, momci su iznajmili kuću na obali i rešili da provedu najlepše leto do sada. Naravno, šta god da se desi ili se ne desi, svakako mora imati veze sa devojkama. Između divljih žurki, neverovatnih otkrića i naravno, izleta, oni otkrivaju da se vreme i ljudi menjaju, a da je jedino što je zaista važno da se oni drže zajedno.

JAMES B. ROGERS – reditelj

Filmsku karijeru je započeo 1990. godine, u ulozi asistenta reditelja. Sve do 2000. godine, u tom je svojstvu učestvovao u nastanku 18 filmova. Takođe, u tom periodu je i glumio, bio producent i scenarista. Kao asistent reditelja učestvovao je u snimanju „American Pie“, a sa „American Pie 2“ debituje kao reditelj.

JASON BIGGS (James Emmanuel „Jim“ Levenstien)

Rođen 1978. godine u Nju Džerziju, SAD. Počeo je da glumi u petoj godini, pojavivši se u nekoliko reklama. Sa 13 godina je dobio prvu ulogu na televiziji (serija „Drexell“s Class“), a iste godine je debitovao i na Brodveju, zaigravši u predstavi „Conversations With My Father“ pored Judd Hirsch. Srednju školu završava 1996. godine, započinje studije koje ubrzo napušta, kako bi se posvetio glumi. Godina 1999. označila je preokret u njegovoj karijeri, zahvaljujući ulozi u filmu „American Pie“. Slede brojne ponude, i uloge u filmovima „Gubitnik“ i „Momci i devojke“.

SHANNON ELIZABETH (Nadia)

Rođena 1973. godine u Hjustonu, SAD. Kao mala bila je posebno zainteresovana za balet, a u srednjoškolskim danima je trenirala tenis. Razmišljajući o profesionalnoj karijeri u ovom sportu, ipak je izabrala posao modela. Radila je u Milanu, Tokiju i Hongkongu, kao i za agencije „Ford“ i „Elite“. Zainteresovana za glumu, počela je i da uzima časove. Posle uloga u filmovima „American Pie“ i „Scary Movie“, naglo počinje da napreduje u karijeri.

ALYSON HANNIGAN (Michele Flaherty)

Rođena 1974. godine u Vašingtonu, SAD. Počela da glumi sa 4 godine, u reklamnim spotovima kompanija poput „McDonald“s“, „Six Flags“ i „Oreos“. Uglavnom igrala u televizijskim serijama, ali i u filmovima „Dead Man on Campus“ (1998), „American Pie“ (1999), „Boys and Girls“ (2000).

CHRIS KLEIN (Chris „Oz“ Ostreicher )

Rođen 1979. godine u Čikagu, SAD. U srednjoj školi ga je otkrio reditelj Aleksandar Pejn, i angažovao za film „Election“ (1999).

Oficijelni sajt:

  • Americanpiemovie.com

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.