U trendu

Mojih pet minuta

Žanr: komedija
Trajanje: 79 min
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge: Kristijan Klavije (Christian Clavier), Carole Bouquet, Valerie Bonneton
Scenario: Patris Lekont (Patrice Leconte), Florijan Zeler (Florian Zeller)
Režija: Patris Lekont (Patrice Leconte)

SINOPSIS

Kristijan Klavije na komičan način tumači ulogu zubara Mišela Leprouka, sebičnog ženskaroša koji je upravo naišao na retku džez ploču koju godinama pokušava da nađe. Sve što želi je da se vrati kući, pusti svoj dragoceni gramofon i uživa. Postoji samo jedan problem, a to su sve ostale stvari u njegovom životu, uključujući i ženu, ljubavnicu, kao i dosadnog sina i ekscentričnu kućnu pomoćnicu, koju glumi Rosi de Palma, poznata po Almodovarovim filmovima. Ova urnebesna komedija dovoljna je da svakog strpljivog, iskrenog i velikodušnog čoveka izvede iz takta. Samo da naš dragi gospodin Leprouk poseduje jedan od ovih kvaliteta.

O FILMU

Suprug koji vara. Supruga koja vara. Predivan stan u Parizu. Radoznala čistačica. Nesposoban vodoinstalater. Dosadni komšija. Pokvaren lift. Porodična tajna.

“Mojih 5 minuta” je nova, ali potpuno tradicionalna francuska farsa reditelja Patrisa Lekonta i dramskog pisca Florijana Zelera. Uzbudljiva i prenatrpana klišeima. Ovakva adaptacija Zelerove hit predstave ima nekoliko dobrih duhovitih delova, sa Kristijanom Klavijeom u glavnoj ulozi, koji se trudi da kanališe nezadovoljstvo čoveka koji samo želi da bude sam i sluša svoju omiljenu džez ploču.

Oficijelni sajt: Une heure de Trankuilite (2014)

Premijera: 12. novembar 2015. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.