Osmi putnik: Kovenant (video)

Žanr: horor, naučna fantastika, triler
Trajanje: 122 min

Glavne uloge: Majkl Fasbender (Michael Fassbender), Ketrin Voterston (Katherine Waterston), Bili Krudap (Billy Crudup), Deni Mekbrajd (Danny McBride), Demijan Bičir (Demian Bichir)
Scenario: John Logan, Dante Harper, Dan O’Bannon, Ronald Shusett, Jack Paglen, Michael Green
Režija: Ridli Skot (Ridley Scott)

SINOPSIS

Posada kolonijalnog broda Kovenant zarobljena je na dalekoj planeti i otkriva nešto što deluje kao izgubljeni raj, a zapravo je mračni i opasni svet. Kada se suoče sa pretnjom o kakvoj niko nije mogao ni da sanja, bekstvo se nameće kao jedina opcija.

O FILMU

U svemiru niko ne može čuti tvoj krik. Nakon skoro 4 decenije, ove reči postale su sinonim za čist, nemilosrdni intenzitet remek-dela Ridlija Skota, futurističkog horora Osmi putnik. Kako bi istražio najmračnije uglove, još jednom se tvorac iskonske franšize vraća svetu koji je stvorio.

Osmi putnik: Kovenant – Osmi putnik: Kovenant – pulsirajuća nova avantura koja pomera granice R-rated terora. Smešten u vreme deset godina nakon događaja koji su se desili u prethodnom hitu iz 2012. – Prometeju, u filmu Osmi putnik: Kovenant, Ridli Skot vraća se korenima svoje režije, revolucionarnoj sagi sa jedinstveno zastrašujućom pričom, prožetom vrtoglavom avanturom i novim monstruoznim stvorenjima. Sa ovim šestim nastavkom u blokbasterskoj franšizi, vizionarski reditelj došao je do samih rubova otkrivanja misterioznog porekla majke svih Elijena, letalnog Ksenomorfa iz originalnog filma.

Glavne uloge: Ketrin Voterston, Majkl Fasbender, Džejms Franko, Bili Krudap, Deni Mekbrajd i Demijan Bičir.

Oficijelni sajt:

Alien: Covenant (2017)
Premijera: 17. maj 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.