U trendu

Panov lavirint

Žanr: fantazija, avantura, drama
Trajanje: 112 min.
Originalni naziv: Laberinto del fauno, El (2006)
Zemlja porekla: Mesiko, Španija, Amerika
Nagrade: tri Oskara
Premisa: Nevinost ima moć koju zlo ne može ni da zamisli

Glavne uloge:

Serđi Lopez (Sergi Lopez), Maribel Verdu (Maribel Verdu), Adrijana Gil (Ariadna Gil), Dag Džouns (Doug Jones), Ivana Bakero (Ivana Baquero)

Scenario:Giljermo del Toro (Guillermo Del Toro)
Režija:Giljermo del Toro (Guillermo Del Toro)

SINOPSIS
Španija 1944. godine. Zvanično, građanski rat je završen pre pet godina, ali mala grupa pobunjenika je nastavila borbu u severnim planinama Navare. Desetogodišnja Ofelija, devojčica bujne mašte, doseljava se u Navaru zajedno s trudnom majkom kod svog novog očuha Vidala. On je fašistički oficir koji je dobio zadatak da očisti teritoriju od pobunjenika. Opsednut poslom, nema vremena da se zbliži sa svojom novom pastorkom. Usamljena, Ofelija se zbližava s Mercedes, kuvaricom u četi njenog očuha. Ofelija, koja je fascinirana bajkama, otkriva lavirint iza mlina gde su stacionirani vojnici koje vodi njen očuh.
U srcu lavirinta sreće Pana, drevno mitsko biće, koje tvrdi da zna tajnu njenog pravog identiteta i njenu sudbinu. Pan joj otkriva da je ona princeza, davno izgubljena ćerka kralja bajki. On joj nudi da je povede pod zemlju, da vlada očevim magičnim kraljevstvom. Međutim, da bi je odveo u kraljevstvo, ona mora da izvrši tri zadatka na zemlji pre nego što izađe pun mesec.
Uslov je da za to niko ne sme da sazna. Ni majka, ni njena nova drugarica Mercedes, a posebno ne njen očuh, kapetan Vidal. Vreme ističe, kako za Ofeliju tako i za pobunjenike. Svi oni moraju da se bore za svoju slobodu u okrutnom svetu. Pitanje je kome se može verovati u vremenu laži, dok opasnost vreba… Da li Pan govori istinu? Ako ne, ko onda?
O REŽISERU
Giljermo del Toro (reditelj)
Rođen je 1964. godine u Meksiku. Producent je, reditelj, scenarista i glumac. Filmografija: 3993 (2009), Hellboy 2: The Golden Army (2008), Laberinto del fauno, El (2006), Hellboy (2004), Blade II (2002), El espinazo del diablo (2001), Mimic (1997), Cronos (1993), Geometria (1987), Dosa Lupe (1985).
Oficijelni sajt:
Pan’s Labyrinth (2006)
Premijera: Sinemanija 06
U bioskopima: april 2007. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)