Procep (video)

Žanr: naučno-fantastični horor triler
Trajanje: 90 min

Glavne uloge: Ken Fori (Ken Foree), Monti Markam (Monte Markham), Katarina Čas (Katarina Cas), Dragan Mićanović, Denis Murić
Scenario: Barry Keating, Milan Konjević
Režija: Dejan Zečević

SINOPSIS

Liz Vejd, agent CIA, koja je „spavač“ u Beogradu, dobija zadatak da se pridruži timu srpskih i američkih agenata koji su poslati da nađu američki špijunski satelit koji se srušio negde u Srbiji, i da izvuku informacije koje bi otkrile misteriju zašto je došlo do pada. Međutim, kada stignu na lokaciju, otkriće da je umesto satelita nešto drugo došlo iz svemira, nešto što nije sa ovog sveta. Dok im vreme ističe, agenti će morati da se izbore sa zlom koje ih okružuje i da shvate šta se dogodilo u svemiru, pre nego što nastupi apokalipsa. Na mestu na kojem su se obreli, smrt je mrtva!

O FILMU

Od producenata filmova „Mamula“ i „Zona mrtvih“ dolazi prvi srpski naučnofantastični film. Razvoj filma „Procep“ počeo je odmah nakon premijere prethodnog filma ove ekipe „Mamula“, kad su producenti Milan Todorović i Marko Jocić želeli da nastave talas uspeha „Mamule“ u smislu produkcije – kako je zamišljen, razvijen, pripremljen, snimljen i premijerno predstavljen za manje od osam meseci.

Poznati srpski reditelj Dejan Zečević, pristupio im je s jednostavnom idejom koju je imao na umu – astronaut u podrumu u jednom srpskom selu, okružen religioznim ikonama i staricom koja se moli ispred njega. Todoroviću i Jociću je ovo bilo zanimljivo i unajmili su scenariste Berija Kitinga i Milana Konjevića da razviju priču.

Ono na čemu su insistirali to je da glavni lik bude pisan isključivo za Kena Forija, legendu ovog žanra, koji je već s njima radio na internacionalnom zombi hitu „Zona mrtvih“, koja je stekla kultni status i distribuirana je širom sveta, uključujući i SAD preko Volmarta. Ken Fori se sa zadovoljstvom priključio projektu, jer je smatrao da glavni lik ima brojne karakteristike koje nije igrao u prethodnim filmovima. Iako njegov lik na početku deluje kao stereotipni heroj, on će se u toku priče promeniti u nešto što je slično Džek Nikolsonovom liku Džeka Torensa u „Isijavanju“.

Katarina Čas se priključila ekipi filma odmah nakon završenog snimanja uloge devojke Al Paćina u filmu „Deni Kolins“ i specijalnog gostovanja u Bi-Bi-Sijevoj seriji koja se emituje u udarnom terminu „Nemi svedok“. Ubrzo nakon što se ekipi pridružio jedan od najpoznatijih srpskih glumaca, Dragan Mićanović, filmu se priključio i Monti Markam, filmski i televizijski veteran poznat po ulogama u „A-Timu“, „ Čuvarima plaže“ i uspešnom hororu iz 2015. „Mi smo još tu“.

Oficijelni sajt: Procep (2015)
Premijera: FEST 2016

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.