Program 11. Kids festa – drugi deo

Jedanaesti po redu Dečji filmski festival Kids fest održaće se 19. do 25. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u još trideset gradova širom zemlje. U toku Festivala koji se održava pod sloganom „Koje je boje tvoj film?“ biće premijerno prikazano 13 filmova iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 2D i 3D ostvarenja.

Filmovi koji će biti predstavljeni na festivalu dolaze iz celog sveta (Norveške, Švedske, Slovenije, Španije, Italije, Danske i SAD-a) i namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na 11. Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

KNJIGA ČINI

Žanr: titlovano, igrani, avantura
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Le grimoire d’Arkandias
Trajanje: 92 min.
Zemlja porekla: Francuska
Režija: Alexandre Castagnetti, Julien Simonet

Sinopsis: Sve izgleda normalno u malom francuskom selu Ronenval. Dečak Teo u školi nema mnogo prijatelja, obožava da čita knjige i stripove. U biblioteci pronalazi knjigu čini, uz pomoć koje može da napravi magični prsten i spase mamu lažnih optužbi. U avanturi mu se pridružuju prijateljice Bonav i Laura. Kada ostane „zaglavljen“ u stanju nevidljivosti, pojavljuje se misteriozni stranac pod imenom Arkandijas.

O filmu: Arkandijasa igra popularni francuski komičar Kristijan Klavijer, koji je domaćoj publici poznat po ulozi u kultnom filmu „Posetioci“.

KOD KUĆE 3D

HOME_sq2050_s7_pub_custom_f171_v3_0_CMYK

Žanr: sinhronizovano, animirano, avantura, komedija
Preporučeni uzrast: 4+
Originalni naziv: SAD
Trajanje: 94 min.
Zemlja porekla: Home
Režija: Tim Johnson

Sinopsis: Preterano optimistična i pomalo nesposobna vanzemaljska rasa Buv, koju predvodi Kapetan Smek, beži od smrtnih neprijatelja i dospeva na Zemlju. Ubeđeni da čine uslugu ljudskoj rasi, počinju da iseljavaju ljude sa Zemlje. Međutim, snalažljiva devojčica Tip uspeva da izbegne zarobljavanje. Dok beži, društvo joj pravi prognani Buv pod imenom Ou, koji je slučajno obavestio smrtne neprijatelje vanzemaljce da se Buv rasa krije na Zemlji.

O filmu: Glasove likovima pozajmili su su Sara Jovanović, Anica Dobra i Ivan Zekić.

MUMINI NA RIVIJERI

Mumini

Žanr: sinhronizovano, animirani, komedija
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Muumit Rivieralla
Trajanje: 80 min.
Zemlja porekla: Finska
Režija: Xavier Picard, Hanna Hemild

Sinopsis: Mumini žive bezbrižno u kućici u dolini, okruženi brojnim prijateljima. Nakon putovanja kroz oluju na otvorenom moru, porodica stiže na Rivijeru, gde će njihovo jedinstvo biti stavljeno na probu.

O filmu: Simpatična porodica Mumini nastala je po knjizi i stripovima finske ilustratorke Tove Janson. Film je za sve uzraste, obrađuje univerzalne teme kao što je pronalaženje radosti u malim stvarima u životu, porodici i govori o tome kako je lepo biti optimista.

PINGVINI SA MADAGASKARA 3D

Žanr: sinhronizovano, animirani, avantura, komedija
Preporučeni uzrast: 5+
Originalni naziv: The Penguins of Madagascar
Trajanje: 92 min.
Zemlja porekla: SAD
Režija: Simon J. Smith

Sinopsis: Superšpijunski timovi se ne rađaju, oni se izležu iz jaja! Otkrijte tajne najvećih i najurnebesnijih ptica iz tajnog sveta špijunaže: Skiper, Kovalski, Riko i Vojnik. Ova elita udružuje snage sa popularnom tajnom organizacijom Severni vetar na čijem je čelu zgodni i podmukli Agent Poverljivo (mogli bismo da vam kažemo ime, ali onda… znate). Zajedno, oni moraju da spreče ozloglašenog Oktavijana Šprica da uništi naš svet.

O filmu: Ova ekipa pingvina za kratko vreme je postala svetski popularna atrakcija, a glasove kod nas su im pozajmili Bane Zeremski, Bojan Žirović i Srđan Timarov.

PRDOPRAH DOKTORA PROKTORA

Prdoprah doktora proktora

Žanr: sinhronizovano, igrani, komedija
Preporučeni uzrast: 4+
Originalni naziv: Dovtors Proktors Prompepulver
Trajanje: 85 min.
Zemlja porekla: Norveška
Režija: Arild Frihlich

Sinopsis: U fokusu filma je nejaki dečak Mrva sa vatrenocrvenom kosom. Nakon što se useli jednog sunčanog dana u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora, počinje divna avantura! Film se bavi nevaljalim blizancima, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim anakondama.

O filmu: Ovo je filmska priča o dečacima koji uz pomoć prdopraha i ekscentričnog doktora Proktora lete čak u svemir. Film je snimljen na osnovu istoimenog romana Džoa Nezboa iz 2007. godine.

SMOTANKO I TRAPAVKO: NEVEROVATNA MISIJA 3D

Smotanko i trapavko 3D

Žanr: sinhronizovano, animirani, komedija
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Mortadelo & Filemon: mission implausible 3D
Trajanje: 91 min.
Zemlja porekla: Španija
Režija:

Sinopsis: Smotanko i Trapavko su dva najvrednija superšpijuna tajne agencije TIA i prati ih glas da rešavaju sve kriminalne slučajeve koje ostali agenti ne mogu. Uvek koriste maske i bizarne izume koji su u većini slučajeva besmisleni. Predstavljaju nepresušan izvor zabave koji do sada nije viđen u svetu špijunaže.

O filmu: Urnebesna animirana parodija nastala je na osnovu istoimenog popularnog stripa. Ostvarenje je nagrađeno sa dve prestižne španske nagrade „Goja“ – za najbolju animaciju i najbolje adaptirani scenario.

Kao i prethodnih godina, važan deo Festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 19. do 23. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, druže se sa maskotama, nauče nešto novo o rok i pop muzici.

Cene karata za projekcije na Festivalu znatno su niže od regularnih cena za bioskopske projekcije, i kreću se od 200 do 300 dinara. Cene karata za za grupne posete i ove godine su veoma pristupačne. U Beogradu se Kids fest održava u sledećim bioskopskim dvoranama: Dvorana Doma sindikata, Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplex Delta City, Roda Cineplex i bioskop Šumadija.

Adresa zvaničnog sajta Dečjeg filmskog festivala je 11. KIDS FEST.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.