U trendu

Program 36. FEST-a: utorak, 26. februar 2008.

U subotu, 1. marta, na repertoaru FEST-a u Domu sindikata u okviru takmičarskog programa „Evropa van Evrope“ biće prikazan i poslednji film u konkurenciji za nagradu festivala – „Miloš Branković“. Režiser ovog filma je Nebojša Radosavljević, a uloge su poverene Milošu Vlalukinu, Jovani Stipić i Nadi Šargin.
Donosimo vam program FEST-a za Centar „Sava“ uz termine prikazivanja i cene karata.

Film:Pokajanje
Program:Horizonti
Datum i vreme:26. februar, 12 časova
Engleski naziv:Atonement
Zemlja:Ujedinjeno Kraljevstvo, 2007
Trajanje:123 minuta
Festivali:Zlatni globus – najbolja drama, 2008
Glavne uloge:Kira Najtli (Keira Knightley), Džejms Makavoj (James McAvoy), Brenda Bletin (Brenda Blethyn), Vanesa Redgrejv (Vanessa Redgrave), Romola Garai (Romola Garai)
Režija:Džo Rajt (Joe Wright)

SINOPSIS

Film počinje u Engleskoj 1935. u najtoplijem danu u godini. Pod pretećom senkom Drugog svetskog rata Brioni Talis i njena porodica žive privilegovanim životom bogataša u svojoj ogromnoj viktorijanskoj kući. I dok se porodica okuplja za vikend, mešavina tegobne vreline i dugo potiskivanih osećanja izbija na površinu stvarajući zlokobni osećaj pretnje i opasnosti.
Brioni, pisac u povoju, devojčica je žive mašte. U nizu katastrofalnih nesporazuma ona optužuje Robija Tarnera, sina njihove domaćice i ljubavnika svoje sestre Sesilije, za zločin koji nije počinio. Ta optužba uništava Robijevu i Sesilijinu tek rođenu ljubav i dramatično menja njihov život.

Film:Zakletva
Program:Horizonti
Datum i vreme:26. februar, 14.30 časova
Engleski naziv:Eastern Promises
Zemlja:Kanada, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2007
Trajanje:96 minuta
Nagrade:Britanska nezavisna filmska nagrada, 2008
Glavne uloge:Vigo Mortensen (Vigo Mortensen), Naomi Vots (Naomi Watts), Vensan Kasel (Vincent Cassel), Armin Miler-Štal (Armin Mueller-Stahl)
Režija:Dejvid Kronenberg (David Cronenberg),

SINOPSIS

Ruska tinejdžerka hitno biva prebačena u londonsku bolnicu kad joj počnu porođajni bolovi. Iako babica Ana Hitrova uspeva da porodi zdravu bebu, majka umire, ali s njom ne umiru i tajne. Iza mlade Ruskinje ostao je dnevnik. Rešena da novorođenče stigne do prave porodice, Ana pokušava da čita dnevnik i otkriva u njemu karticu za lokalni restoran. Odlazi tamo i upoznaje vlasnika Semjona, koji nudi da prevede dnevnik.
Međutim, Semjon nije ono za šta se predstavlja i Ana ubrzo počne da se pribojava da je dete u velikoj opasnosti. Semjon priznaje da dnevnik sadrži informacije o njegovom sinu Kirilu zbog kojih mladić može da dospe u zatvor uprkos tome što je dobra osoba. I dok se istina razotkriva, a Ana počinje da veruje da Kiril i njegov vozač žele da naude bebi, razvija se paklena oluja koja preti da ih sve proguta.

Film:Drugi
Program:Mapa
Datum i vreme:26. februar, 17 časova
Originalni naziv:El otro
Zemlja:Argentina, Francuska, Nemačka, 2007
Trajanje:83 minuta
Festivali:Berlin, 2007
Glavne uloge:Hulio Čavez (Julio Chavez), Osvaldo Bonet (Osvaldo Bonet), Marija Oneto (Maria Oneto), Marija Usedo (Maria Ucedo), Ines Molina (Ines Molina), Arturo Gec (Arturo Goetz)
Režija:Arijel Roter (Ariel Rotter)

SINOPSIS

Ovo je priča o jednom običnom poslovnom putovanju koje se odjednom pretvori u drugačije putešestvije – u ekspediciju u drugi život, koji je takođe unutrašnje putovanje. Huan Desouza na poslovnom putovanju shvata da je čovek koji sve vreme sedi kraj njega – umro. Krišom, kao da se igra, Huan odlučuje da uzme identitet mrtvog čoveka. Odjednom shvata da ima priliku da pobegne i da se nikada ne vrati, pa izmišlja za sebe novu profesiju i bira novu adresu. Na početku novog života, ubeđen da je sve moguće, on uleti u avanturu usred divlje i neukroćene prirode. Ponovo otkriva svoja čula, počinje da veruje instinktima i pokušava da istraži sve mogućnosti koje život sprema za njega. Ali, to svakako nije sve.

Film:Ljubav u doba kolere
Program:Horizonti
Datum i vreme:26. februar, 19.30 časova
Engleski naziv:Love in the Time of Cholera
Zemlja:SAD, 2007
Trajanje:139 minuta
Glavne uloge:Bendžamin Bret (Benjamin Bratt), Havijer Bardem (Javier Barderm), Đovana Mecođorno (Giovanna Mezzogiorno)
Režija:Majk Njuel (Mike Newell)

SINOPSIS

Ovaj romantični ep obuhvata period od pola veka u Kartageni, u Kolumbiji, i pripoveda priču o čoveku koji je spreman da preko 50 godina čeka svoju pravu ljubav. Florentino Ariza, pesnik i telegrafista, otkriva najveću strast u životu kada vidi Ferminu Dazu kroz prozor vile njenog oca. Niz Florentinovih strastvenih pisama probudi lepotičino srce, ali se njen otac, obuzet gnevom nakon saznanja o njihovoj vezi, zaklinje da će ih zauvek razdvojiti. Fermina se udaje za bogatog, uglađenog aristokratu dr Urbina, koji je u Kartagenu doneo red i lekove, rasterujući talase kolere koja je opsedala grad. On je odvodi u Pariz na duži period, i kada se vrate u Kartagenu, ispostavlja se da je ona zaboravila svoju prvu ljubav. Ali, Florentino nije zaboravio nju. Njegovo srce je strpljivo i on će čekati čitav život da bi ponovo bio s Ferminom.

Film:Bivša ljubavnica
Program:Horizonti
Datum i vreme:26. februar, 22 časa
Originalni naziv:Une vieille maotresse
Zemlja:Francuska, Italija, 2007
Trajanje:104 minuta
Festivali:Kan, Toronto, 2007
Glavne uloge:Azija Arđento (Asia Argento), Fuad Et Atu (Fu’ad Aattou), Roksen Meskida (Roxane Mesquida), Jolande Moro (Yolande Moreau), Majkl Lonsdejl (Michael Lonsdale)
Režija:Katrin Breja (Catherine Breillat)

SINOPSIS

Predstojeće venčanje je glavna vest u francuskom krem društvu. Mladi i razuzdani Rino veren je s prelepom Hermangard, čednim draguljem francuske aristokratije. Ali, uprkos njihovoj obostranoj ljubavi, mnogi koji se protive ovoj vezi šire glasine da Rino nikada neće napustiti ljubavnicu, Veljini, s kojom je godinama u vezi. U vrtlogu poverenja, izdaje i tajni, u borbi s društvenim konvencijama i sudbinom, ništa neće nadvladati prava osećanja.

TerminCena pojed. karte
12.00150 dinara
14.30150 dinara
17.00200 dinara
19.30250 dinara
22.00250 dinara

Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar