Program 39. Festa – sreda, 2. mart 2011.

Mišel Siman (Michel Ciment), jedan od najuglednijih i najproduktivnijih filmskih kritičara današnjice, biće gost Festa i održaće master klas u subotu, 5. marta u 11.00 u pres-centru Centra "Sava" uz prisustvo Dušana Makavejeva, koji će ga najaviti. Gospodin Siman ima 73 godine, ali i dalje ne može da zamisli svoj život bez filma.
U okviru programske celine Odabrani dokumentarci na ovogodišnjem Festu biće prikazana dva filma: "Michel Ciment, The Art of Sharing Movies", dokumentarni film o njegovom radu, i film "Portret Džona Bormana", u kome Mišel Siman i reditelj Filip Pilar posećuju Džona Bormana na njegovom imanju u Irskoj.
Najavljeni master klas Emira Kusturice neočekivano je otkazan.
Donosimo vam program Festa za Centar "Sava" uz termine prikazivanja i cene karata.

Naziv filma: Barnijeva verzija
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 1. mart, 11 časova
Engleski naziv: Barney’s version
Originalni naziv: Barney’s version
Zemlja porekla: Kanada, Italija, 2010
Žanr: drama
Trajanje: 132 minuta

Glavne uloge:Pol Đamati (Paul Giamatti), Dastin Hofman (Dustin Hoffman), Rozamund Pajk (Rosamund Pike), Mini Drajver (Minnie Driver), Rašel Lefevr (Rachelle Lefevre), Skot Spidman (Scott Speedman), Brus Grinvud (Bruce Greenwood)
Režija:Ričard Luis (Richard J. Lewis)

SINOPSIS
Ovo je duhovita priča o Barniju Panofskom, koji na venčanju sreće ženu svog života – ali to nije njegova žena. Na vešt i dosetljiv način film prikazuje tri decenije na dva kontinenta u jednoj neobičnoj ličnoj istoriji.

Naziv filma: Upoznaćeš visokog, crnog muškarca
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 1. mart, 13.30 časova
Engleski naziv: You will meet a tall dark stranger
Originalni naziv: You will meet a tall dark stranger
Zemlja porekla: SAD, Španija, Velika Britanija, 2010
Žanr: drama
Trajanje: 98 minuta

Glavne uloge:Entoni Hopkins (Antony Hopkins), Džema Džouns (Gemma Jones), Džoš Brolin (Josh Brolin), Naomi Vots (Naomi Watts), Antonio Banderas (Antonio Banderas)
Režija:Vudi Alen (Woody Allen)

SINOPSIS
Film prikazuje dva bračna para – Alfija i Helenu i njihovu ćerku Sali i njenog muža Roja – dok ih strasti i ambicije vode u nevolje i pravo ludilo. Kada je Alfi napusti da bi vratio svoju izgubljenu mladost s bezbrižnom prostitutkom Čarmejn, Helena doslovno gubi razum i svoj život predaje ludim savetima gatare šarlatanke. Nesrećna u braku, Sali se zaljubljuje u zgodnog šefa i vlasnika umetničke galerije Grega, a Roja, romanopisca koji nestrpljivo očekuje reakciju na svoj najnoviji rukopis, opčini Dija, tajanstvena žena koju ugleda kroz prozor.

Naziv filma: Tri
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 2. mart, 16.30 časova
Engleski naziv: Three
Originalni naziv: Drei
Zemlja porekla: Nemačka, 2010
Žanr: komedija, drama, romansa
Trajanje: 120 minuta

Glavne uloge:Sofi Rois (Sophie Rois), Sebastijan Šiper (Sebastian Schipper), Devid Štrisov (Devid Striesow)
Režija:Tom Tikver (Tom Tykwer)

SINOPSIS
Radnja filma smeštena je u savremeni Berlin. Hana i Simon su sasvim običan par. Kada Hana upozna Adama, a Adam Simona, njih troje počinju da se međusobno viđaju. Uprkos sreći koja ih ispunjava, tajne počinju da narušavaju njihove krhke veze. Tikver istražuje emotivni život generacije koja je spremna za nove izazove, ali se još ne odriče starih ideala.

Naziv filma: Žena za ukras
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 2. mart, 19 časova
Engleski naziv: Potiche
Originalni naziv: Potiche
Zemlja porekla: Francuska, 2010
Žanr: komedija
Trajanje: 103 minuta

Glavne uloge:Katrin Denev (Catherine Deneuve), Žerar Depardije (Gerard Depardieu), Fabris Lišini (Fabrice Luchini), Karen Vijar (Karin Viard)
Režija:Fransoa Ozon (Francois Ozon)

SINOPSIS
Suzan je supruga bogatog industrijalca Roberta Pužola, koji vodi svoju fabriku kišobrana izrabljujući radnike. Kada izbije štrajk radnika, a Robert postane njihov talac, Suzan će preuzeti fabriku i odlično se snaći u novoj ulozi pokazujući kompetentnost i izuzetnu preduzimljivost. Međutim, kada se Robert vrati u formu, stvari se komplikuju.

Naziv filma: Cirkus Kolumbija
Programska celina: Evropa van Evrope
Datum i vreme: 2. mart, 22 časa
Engleski naziv: Cirkus columbia
Originalni naziv: Cirkus columbia
Zemlja porekla: Bosna i Hercegovina, Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Slovenija, Belgija, Srbija, 2010
Žanr: drama
Trajanje: 113 minuta

Glavne uloge:Miki Manojlović, Boris Ler, Mira Furlan, Jelena Stupljanin, Mario Knezović, Ermin Bravo, Miralem Zupčević, Mirza Tanović
Režija:Danis Tanović

SINOPSIS
"Cirkus Kolumbija" je romantična saga o kraju veka koji je tragično najavio dolazak novog doba na Balkanu. Divko se nakon godina odsustva pojavljuje u rodnom hercegovačkom mestu. On je sada bogat čovek. Dolazi skupim mercedesom i sa četrdeset godina mlađom suprugom, željan gomile sitnih osveta. Prva Divkova pobeda jeste izbacivanje bivše žene i sina iz kuće u kojoj su stanovali. U početku izgleda kao da Divko pobeđuje i da novac može sve.
Ulaznice za Fest mogu se kupiti na blagajni Bilet centra (za filmove u Centru "Sava"), kao i na blagajnama ostalih festivalskih dvorana po popularnim cenama. Karte za glavni program Centra "Sava" koštaju 300 dinara, a ista cena važi i za termin od 22 časa. U terminima od 11.00 i 13.30 karte se mogu nabaviti po ceni od 200 dinara, dok za termin od 16.30 karte koštaju 250 dinara.
Koristan link

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike