Rambo 4

Žanr: akcija, drama, triler
Trajanje: 93 min.
Premisa: Pravi heroj nikada ne umire, već se vraća jači!

Glavne uloge:

Silvester Stalone (Sylvester Stallone), Džuli Benc (Julie Benz), Metju Marsden (Metthew Marsden), Maung Maung Khin

Scenario:Art Monterasteli (Art Monterastelli), Silvester Stalone (Sylvester Stallone)
Režija:Silvester Stalone (Sylvester Stallone)

SINOPSIS
Veteran iz Vijetnama, Džon Rambo, koji je uspeo da se izbori s mnogim užasima u životu, sada živi mirno i povučeno u Bangkoku. Iako se svojski trudi da izbegne nevolju, ona njega uvek nekako nađe.
Grupa hrišćanskih misionara koju vode Majkl Burnet i Sara Miler dolazi kod Ramba u želji da ih on odveze brodom uz reku do Burme. Već 50 godina Burma je nalik ratnoj zoni. Narod koji živi na obali reke, mirni zemljoradnici, trpi brutalnu i represivnu vlast burmanske vojske i bori se za goli opstanak svakog dana. Ovo je trenutak kada su im medicinska pomoć i podrška neophodne.
Nakon razmišljanja i zbog insistiranja svog mentora, nekadašnjeg vojnika Eda Baumgartnera, Rambo prihvata ponudu i vozi Majkla, Saru i ostale misionare uz reku. Kada konačno stignu na obale gde živi narod Karen, misionari upadaju u zasedu sadističkog majora Pa Ti Tinta i odreda burmanskih vojnika. Uhvaćeni seljani i misionari su užasno mučeni, a zatim i ubijeni. Ipak, neke od njih ostavljaju u životu, zatočene.
Vest ubzro stiže i do američkih zvaničnika zaduženih za ovu misiju. Uz pomoć Eda postavljaju Ramba za vođu spasilačke misije. Njegova vojska broji pet plaćenika spremnih na sve. Ovo je jedna od najsmrtonosnijih Rambovih akcija.
O FILMU
„Akcioni filmovi su ljuta rana filmskih kritičara. Nekada su ljudi pričali o biblijskom scenariju u akcionim filmovima. Biblija ima akcionog u sebi, Kuran takođe. Čak je i Buda imao nekoliko neizvesnih, napetih trenutaka u svom životu. Ipak, mi pravimo akcione filmove bez ikakve metafizike i zgrćemo mnogo para. To nije istina. Ima mnogo umetničkog u onome što radimo. Volim da mislim o akcionim filmovima kao o moralnim pričama u kojima dobro uvek pobeđuje zlo“, kaže Stalone.
Rambo je deo opšte kulture, izmišljeni junak koji postaje deo stvarnog života. On je deo alternativne svetske istorije. Ima svoju biografiju, ima svoj broj socijalnog osiguranja.
Džon Rambo je rođen 6. jula, 1947. godine u Arizoni. Malo se zna o njegovom detinjstvu, osim da mu je majka bila Indijanka iz plemena Navaho. Godine 1965. završio je srednju školu i prijavio se u vojsku. U septembru iste godine odlazi u Vijetnam. U Ameriku se vraća 1967. i pridružuje se specijalnim jedinicama, Zelenim beretkama. Godine 1969. ponovo odlazi u Vijetnam, a u novembru 1971. zarobili su ga vijetnamskih vojnici. Posle više od godinu dana mučenja u logoru, konačno uspeva da se izbavi. Vraća se u Ameriku i shvata da su on i njegovi saborci omraženi. I on sam bio je žrtva ponižavanja – grupa antiratnih aktivista bacala je đubre na njega i nazivala ga ubicom dece.
Oficijelni sajt

Premijera: januar 2008. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.