Ready Player One (video)

Žanr: akcija, avantura, naučna fantastika, 3D
Trajanje: 140 min

Glavne uloge:
Taj Šeridan (Tye Sheridan), Olivija Kuk (Olivia Cooke), ben mendelson (Ben Mendelsohn), Sajmon Peg (Simon Pegg)
Scenario:
Zak Penn, Ernest Cline (roman)
Režija:
Stiven Spilberg (Steven Spielberg)

SINOPSIS

Film donosi priču o svetu 2045. godine, koji je pogođen energetskom krizom, globalnim otopljavanjem i prenaseljenošću. Surova realnost je toliko nepodnošljiva da većina stanovnika vodi alternativni život u OASIS-u, unutar virtuelne stvarnosti. U OASIS-u ljudi mogu biti šta god požele, mogu da izgledaju kako žele i da rade šta žele, mogućnosti su neograničene.

Gejmer Vejd Vots glavni je junak priče koji se oseća živim jedino kada odlazi u virtuelni svet u kom sam stvara granice. A sve zahvaljujući internetu, svojoj intuiciji i mašti. Prava akcija počinje kad ekscentrični milijarder i tvorac OASIS-a Džejms Holidej na samrti objavi da je postavio skriveni predmet u virtuelni svet, a igrač koji ga pronađe će osvojiti njegovo bogatstvo i potpunu kontrolu nad OASIS-om. Konkurencija je jaka, no Vejd uspeva da otkrije ključ rešavanja prve zagonetke. Iznenada se nađe okružen neprijateljima koji će preduzeti sve kako bi mu oduzeli nagradu. Vejd i njegova ekipa kreću u borbu za ono jedino što im je ostalo – OASIS.

O FILMU

Nova avantura višestrukog oskarovca Stivena Spilberga “Ready player one?, bazirana na istoimenom bestseleru Ernesta Klajna, nakon velikog uspeha knjige čekalo se samo da se ova priča preseli i na velika platna. Svi ljubitelji videoigara ili pop kulture uopšte biće oduševljeni ovim filmskim ostvarenjem.

Po reakcijama kritike i publike može se zaključiti da nam je Spilberg pripremio još jedno filmsko remek-delo koje ćemo rado pamtiti u godinama koje dolaze. Jeste li spremni?

Oficijelni sajt: Ready Player One (2018)

Premijera: 29. mart 2018. godine

1 komentar
  1. petar

    Ocekivao sam mnogo vise od ovog filma…pogotovo u 3d … Blago receno nikakav film..2 sata lose potrosena

Napišite komentar