Sinemanija 2009: 2. novembar

Kao i prethodnih godina, generalni sponzor ovogodišnje, 17. po redu Sinemanije je L’Oreal – najveća svetska kompanija koja proizvodi preparate za negu lepote. S obzirom na to da je ovo godina kada se proslavlja stogodišnjica postojanja L’Oreal-a, ova kompanija pripremila je mnogobrojna iznenađenja i aktivnosti za posetioce L’Oreal Paris sinemanije. Posetioci će imati prilike da pogledaju izložbu koja će predstaviti 100 godina kozmetike i načina njenog reklamiranja. Svako veče dame će se fotografisati za svoj "filmski plakat" u L’Oreal studiju, a završne večeri će biti odabrano sedam najboljih postera i sedam L’Oreal diva.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Ponedeljak, 2. novembar, 17 časova

Film: "Push"
Žanr: akcija, naučna fantastika
Trajanje: 111 min.

Glavne uloge:Kris Evans (Chris Evans), Džimon Hansu (Djimon Hounsou), Dakota Fening (Dakota Fanning), Kamila Bel (Camilla Belle)

Scenario:Dejvid Borla (David Bourla)
Režija:Pol Mekgvigan (Paul McGuigan)

SINOPSIS
Film nas vodi duboko u svet psihičke špijunaže, u kome operativci s veštački unapređenim paranoralnim moćima imaju mogućnost da mislima pomeraju predmete, vide budućnost, stvore novu realnost i ubiju, a da i ne dotaknu svoje žrtve. Protiv njih se bore dvoje mladih ljudi na čelu ilegalne organizacije. Oni otpočinju trku s vremenom koja će odrediti budućnost civilizacije.
Ponedeljak, 2. novembar, 19.30 časova

Film: "Moja velika grčka avantura" ("My Life in Ruins")
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 95 min.

Glavne uloge: Nia Vardalos (Nia Vardalos), Ričard Drajfus (Richard Dreyfuss), Aleksis Georgulis (Alexis Georgoulis)

Scenario:Majk Rajs (Mike Reiss)
Režija:Donald Pitri (Donald Petrie)

SINOPSIS
Džordžija je nezadovoljna Amerikanka grčkog porekla koja se preselila u Grčku, gde radi kao turistički vodič. Ona ponovo otkriva ne samo lepotu svoje stare domovine već i svoj "kefi" – što na grčkom jeziku znači "duh". Njeni turisti radije bi kupovali majice nego slušali o istoriji. U histeričnom sukobu posebnosti i kultura čini se da sve ide naopako sve dok joj jednog dana vrlo neobičan turista, Irv Gordon, ne pokaže kako treba da se zabavlja. To je inspiriše da dobro pogleda čoveka s kojim će, protivno svim svojim očekivanjima, pronaći ljubav.
Ponedeljak, 2. novembar, 22 časa

Film: "Opasna Dženifer" ("Jennifer’s body")
Žanr: horor, komedija
Trajanje: 102 min.

Glavne uloge:Megan Foks (Megan Fox), Amanda Sifrid (Amanda Seyfried), Džoni Simons (Johnny Simmons), Adam Brodi (Adam Brody)

Scenario:Diablo Kodi (Diablo Cody)
Režija:Karin Kusama (Karyn Kusama)

SINOPSIS
Kada lepoticu iz malog grada obuzmu demoni, svi momci, pa i oni koji nikada nisu imali šanse kod nje, postaju njen plen. Rok bend je pokušao da prinese Dženifer kao žrtvu satanskog rituala, nadajući se da će tako konačno postati zvezde. Ritual je pošao naopako i ona se pretvara u "srednjoškolsko zlo". Hoće li njena dugogodišnja drugarica Nedi uspeti da stane na put najboljoj (ne)prijateljici jednom za svagda?
Cene karata su 250 dinara za termine od 17 i 22 časa, a 300 dinara za udarni večernji termin od 19.30 časova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.