U trendu

Sinemanija 2009: 31. oktobar

Paralelno s programom u Centru "Sava", Sinemanija će se odvijati i u bioskopu "Tuckwood Cineplex", gde će se na repertoaru naći najveći filmski hitovi koji su se u našim bioskopima prikazivali tokom godine. Prosečni broj posetilaca L’Oreal Paris sinemanije, zajedno s repriznim programom, kreće se između 80.000 i 120.000 ljudi. Cene karata su 250 dinara za termine od 17.00 i 22.00 (22.30) časa, a 300 dinara za udarni večernji termin od 19.30 časova.
Prvi na programu ove večeri biće film "Slava", rimejk kultnog mjuzikla Alana Parkera iz 1980. godine, kod nas prevedenog kao "San o slavi", koji je osvojio Oskara za najbolju muziku. Soderbergov film "Doušnik!" prikazuje se u terminu od 19.30 časova i baziran na istinitoj priči najpoznatijeg korporativnog doušnika u istoriji Amerike. Poslednji film večeri je "Trijaža" ("Triage") s internacionalnom glumačkom postavom a u režiji Danisa Tanovića, koji je pre nekoliko godina osvojio Oskara filmom "Ničija zemlja".
PREMIJERNI PROGRAM – Centar "Sava"
Subota, 31. oktobar, 17 časova

Film: "Slava" ("Fame")
Žanr: muzički
Trajanje: 107 min.

Glavne uloge:Naturi Noton (Naturi Naughton), Ana Marija Perez de Tagle (Anna Maria Perez de Tagle), Kelsi Gramer (Kelsey Grammer), Kej Panabejker (Kay Panabaker), Megan Mulali (Megan Mullally), Bebe Njuvirt (Bebe Neuwirth)

Scenario:Ajlin Broš Mekena (Aline Brosh McKenna), Alison Bernet (Allison Burnett)
Režija:Kevin Tanharoen (Kevin Tancharoen)

SINOPSIS
Film prati grupu učenika u njujorškoj srednjoj školi za izvođačke umetnosti koji se spremaju da postanu glumci, pevači, igrači. Pratimo priče učenika od njihove audicije za ulazak u školu pa sve do mature.
Subota, 31. oktobar, 19.30 časova

Film: "Doušnik!" ("The informant!")
Žanr: komedija, triler
Trajanje: 108 min.

Glavne uloge:Met Dejmon (Matt Damon), Skot Bakula (Scott Bakula), Rasti Švimer (Rusty Schwimmer), Melani Linski (Melanie Lynskey)

Scenario:Skot Berns (Scott Z. Burns), Kurt Ajhenvald (Kurt Eichenwald) – knjiga
Režija:Stiven Soderberg (Steven Soderbergh)

SINOPSIS
Film je baziran na istinitoj priči najpoznatijeg korporativnog doušnika u istoriji Amerike. Šta li je mislio Mark Vitaker? Zvezda u usponu industrije "Arčer Danijel Midland" (ADM), Vitaker iznenada postaje doušnik. Nakon što za FBI razotkrije multinacionalno nameštanje cena u svojoj kompaniji, Vitaker zamišlja sebe kao heroja iz naroda koji dobija unapređenje. Ali, pre nego što se sve to desi, FBI-ju su potrebni dokazi, stoga Vitaker oduševljeno pristaje da nosi mikrofon i skriveni kasetofon u svojoj tašni, zamišljajući sebe kao standardnog tajnog agenta. Na nesreću po FBI, njihov glavni svedok nije bio toliko tih kada su u pitanju predstojeći događaji.
Subota, 31. oktobar, 22 časa

Film: "Trijaža" ("Triage")
Žanr: drama
Trajanje: 99 min.

Glavne uloge:Kolin Farel (Colin Farrell), Branko Đurić Đuro, Paz Vega (Paz Vega), Kristofer Li (Christopher Lee), Keli Rajli (Kelly Reilly), Džulijet Stivenson (Juliet Stevenson)

Scenario:Skot Anderson (Scott Anderson) – knjiga, Danis Tanović
Režija:Danis Tanović

SINOPSIS
Mark Volš (Kolin Farel) je ciničan i bezobziran fotoreporter koji će shvatiti da nije spreman da sazna pravu cenu rata kada bude nateran da lično prisustvuje trijaži – procesu u kome se odlučuje ko će živeti, a ko umreti u bolnici na ratištu. Po povratku kući i prelepoj devojci Eleni, Mark će se naći usred misterije kada se otkrije da se njegov najbolji prijatelj, Dejvid, nije vratio kući s istog zadatka. Odgovori se nalaze u Marku, ali će mu biti potrebno mnogo hrabrosti i snage da prateći tragove dođe do istine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.