Sinemanija 2010 (sreda, 3. novembar)

Šestog dana L’Oreal Paris sinemanije na programu je film "Društvena mreža" ("The Social Network"), koji donosi priču o Marku Zakerbergu (Mark Zuckerberg), osnivaču mreže "Facebook". Ovaj film objašnjava da ne možete imati 500 miliona prijatelja, a da prethodno ne steknete nekoliko neprijatelja.
Sreda, 3. novembar, 16.30 časova

Film: "Zamena" ("The Switch")
Žanr: romantična komedija, drama
Trajanje: 101 min.

Glavne uloge:Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), Džejson Bejtman (Jason Bateman), Patrik Vilson (Patrick Wilson), Džef Goldblum (Jeff Goldblum), Džulijet Luis (Juliette Lewis)
Scenario:Alan Loub (Allan Loeb), Džefri Judžinides (Jeffrey Eugenides)
Režija:Džoš Gordon (Josh Gordon), Vil Spek (Will Speck)

SINOPSIS
Finansijski uspeh neurotičnog, sobom opsednutog i pesimističnog Volija Marsa (Džejson Bejtman) s njujorškim berzanskim partnerom Leonardom (Džef Goldblum) ne menja previše njegov tmurni pogled na svet. Jedina svetla tačka u njegovom životu je njegova najbolja prijateljica – lepa i duhovita Kesi (Dženifer Aniston), koja je, na Volijevu nesreću, zadovoljna time da oni ostanu samo prijatelji.
Kada Kesi, koja je u svojim ranim četrdesetim i još neudata, objavi da želi da ima dete i da ne planira da dozvoli da joj se manjak muža ili dečka ispreči na putu, Voli ne može da dočeka da ga pita ono što on očekuje da će ga pitati. Ali onda ga Kesi osvesti – ona želi da joj on pomogne u pronalaženju g. Savršenog Donatora Sperme, a ne da bude g. Savršeni Donator Sperme. Ali sudbina im je namenila drugačiju priču…
Sreda, 3. novembar, 19 časova

Film: "Društvena mreža" ("The Social Network")
Žanr: biografski, drama
Trajanje: 121 min.

Glavne uloge:Džesi Ajzenberg (Jesse Eisenberg), Endru Garfild (Andrew Garfield), Džastin Timberlejk (Justin Timberlake)
Scenario:Aron Sorkin (Aaron Sorkin), Ben Mezrih (Ben Mezrich) – knjiga
Režija:Dejvid Finčer (David Fincher)

SINOPSIS
Jedne noći 2003. godine student s Harvarda i programerski genije Mark Zakerberg seo je za kompjuter i pun entuzijazma počeo da radi na novoj ideji. Gužva oko blogovanja i programiranja koja započinje u njegovoj studentskoj sobi ubrzo prerasta u globalnu svetsku mrežu i revoluciju u načinu komunikacije. Skoro šest godina i 500 miliona prijatelja kasnije, Mark Zakerberg je najmlađi milijarder u istoriji, ali ovakav preduzetnički poduhvat i uspeh vodi ka ličnim i pravnim komplikacijama.
Sreda, 3. novembar, 21.30 časova

Film: "Centurion" ("Centurion")
Žanr: avantura, triler
Trajanje: 103 min.

Glavne uloge:Majkl Fasbinder (Michael Fassbinder), Dominik Vest (Dominik West), Olga Kurilenko (Olga Kurylenko), Dejvid Morisi (David Morrissey)
Scenario:Nil Maršal (Neil Marshal)
Režija:Nil Maršal (Neil Marshal)

SINOPSIS
Kvintus, jedini preživeli u divljačkom napadu na rimsko pogranično utvrđenje, pridružuje se legendarnoj Devetoj legiji generala Virilusa u maršu na sever i pokušaju da uništi surova plemena Pikta. Kada je legija napadnuta, a Virilus zarobljen, Kvintus se bori da preživi iza neprijateljskih linija s malom grupom vojnika, trudeći se da spase svog generala i izbegne zarobljavanje, mučenje i sigurnu smrt.
Cene karata su 250 dinara za termin od 16.30 i 300 dinara za udarne večernje termine od 19 časova i 21.30.
Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.