Tajni život Voltera Mitija

Žanr: avantura, komedija, drama
Trajanje: 114 min.

Glavne uloge:Ben Stiler (Ben Stiller), Kristen Vig (Kristen Wiig), Džon Dejli (Jon Daly)
Scenario:Stiv Konrad (Steve Conrad), Džems Terber (James Thurber) – pripovetka
Režija:Ben Stiler (Ben Stiller)

SINOPSIS
Volter Miti je običan čovek, sanjalica, koji beži iz anonimnosti u svet mašte, zamišljajući da je protagonista herojskih dešavanja, romantičnih osvajanja i akcionih vratolomija. Kada njegov stvarni posao bude u opasnosti, zajedno sa svojom saradnicom (Kristen Vig) moraće da se i u stvarnom svetu pobrine za "nevaljalce", baš onako kako je to radio u svojim fantazijama. A, možda, i još fantastičnije…
O FILMU
Najozbiljniji projekat Bena Stilera do sada – "Tajni život Voltera Mitija", iskrena je, dirljiva i duhovita priča o sanjaru koji se otiskuje u avanturu i konačno počinje da živi svoje snove.
Komedija koju su strani kritičari opisali kao novog "Foresta Gampa" priča je o naizgled običnom čoveku, Volteru Mitiju, koji radi u fotografskoj arhivi u svetski poznatom magazinu "Life". On je jedan od onih ljudi kojima ćete se nasmešiti, ali nikada nećete razgovarati s njima. Tajno je zaljubljen u koleginicu i živi životom bez mnogo uzbuđenja. Međutim, Volter Miti ima veoma bogatu maštu, i život kojim živi dok sanjari ne može da se uporedi s onim što mu se dešava na javi. Kada promene u kompaniji ugroze i njegov posao i posao žene koju voli, poći će na putovanje koje će prevazići sve njegove fantazije. Videti svet. Upoznati i osetiti druge ljude. To je smisao života, naučiće Volter Miti.
Ulogu Voltera Mitija tumači Ben Stiler, a njegovu koleginicu Šeril, u koju je tajno zaljubljen, igra Kristen Vig. U filmu se pojavljuju i Šon Pen, Adam Skot, Širli Meklejn i drugi. "Volter Miti nije čudak ni ekcentrični individualac, i nisam želeo tako da ga predstavim", kaže Ben Stiler o svom junaku. "On toliko dugo potiskuje svoje snove i osećanja da ih je postao potpuno nesvestan, ali kada počne da zaista živi svoje snove, više nema potrebe da sanja", dodaje reditelj i glavni glumac ove duhovite avanture. Zvezda filma "Deveruše", Kristen Vig, kaže da je i njen život u ranim dvadesetim promenila jedna avantura slična onoj kroz koju prolazi Volter Miti. "Otišla sam u Indiju i putovala naokolo tri meseca. Bilo mi je potrebno da malo izađem iz svog svakodnevnog života, da istražim svet i razmislim o tome šta želim u životu", kaže Vigova.
Oficijelni sajt

Premijera: 4. januar 2014. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.