U trendu

Tražeći Erika

Žanr: komedija, drama, fantazija, sport 
Trajanje: 116 min. 
Zemlja porekla: Velika Britanija, Francuska, Italija, Belgija, Španija, 2009

Glavne uloge:Erik Kantona (Eric Cantona)Stiv Ivets (Steve Evets)Džon Hemšo (John Hemshaw)Stefani Bišop (Stephanie Bishop)

Scenario:Pol Lejverti (Paul Laverty)
Režija:Ken Louč (Ken Loach)

SINOPSIS
Poštaru Eriku sopstveni život izmiče iz ruku… Nema mnogo pomoći ni od haotične porodice, podivljalih pastoraka i mešalice za cement ispred bašte, ali Erika njegova sopstvena tajna dovodi na rub. Može li da se suoči s Lili, ženom koju je voleo pre 30 godina? I pored natčovečanskih napora i pogrešno usmerene dobre volje njegovih prijatelja fudbalskih navijača, Erik nastavlja da tone. Kad čovek očajava, potrebno je glancanje i poseban prijatelj da izazove izgubljenog poštara da krene na putovanje u najopasniju od svih oblasti – u prošlost. I kao što Kinezi – i jedan Francuz – kažu: "Onaj ko se boji da baci kockicu nikada neće baciti šesticu". Zato se jednog dana Erik okreće idolu svih navijača "Mančester junajteda", posteru Erika Kantone u prirodnoj veličini koji mu krasi sobu.
O REŽISERU
Ken Louč (reditelj) 
Rođen je 1936. u Nanitonu. Studirao je prava, kratko vreme proveo u pozorištu, da bi 1963. na poziv Bi-Bi-Sija postao televizijski režiser. Veliki utisak ostavio je TV dramom "Cathy Come Home" (1966) i sa prva dva igrana filma – "Poor Cow" (1967) i "Kes" (dobitnik Kristalnog globusa na festivalu u Karlovim Varima 1969). Sledeće dve decenije Louč radi na televiziji snimajući filmove koji su slabo distribuirani, pre no što je snimio "Šljam" (1990), koji je za njega prekretnica, jer ga prati veoma snažna bioskopska distribucija više filmova s nizom nagrada. Loučovi filmovi osvajaju brojne nominacije i nagrade na svim većim međunarodnim filmskim festivalima, uključujući Kan, Veneciju i Berlin, kao i britansku nagradu BAFTA.
Filmografija: "It’s a Free World" (2007), "Vetar koji njiše ječam" ("The Wind That Shakes the Barley", 2006), "Tickets" (2005), 11’09“01 – September 11" (2002), "Sweet Sixteen" (2002/I), "The Navigators" (2001) , "Bread and Roses" (2000), "My Name Is Joe" (1998), "The Flickering Flame" (1997), "Carla’s Song" (1996) i "Land and Freedom" (1995).
Oficijelni sajt

Premijera: FEST

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar