U trendu

Uhvati ritam 3

Žanr: drama, romansa, muzički, 3D
Trajanje: 107 min.

Glavne uloge: Rik Malambri (Rick Malambri), Adam Sevani (Adam G. Sevani), Alison Stouner (Alyson Stoner), Šarni Vinson (Sharni Vinson)
Scenario: Ejmi Andelson (Amy Andelson), Emili Mejer (Emily Meyer)
Režija: Džon Ču (Jon Chu)

SINOPSIS
Luk je siroče koje postaje ulični igrač. Očajnički želi da ga ne izbace iz jedinog doma za koji zna, stovarišta u Njujorku, koje je raj za mlade igrače širom sveta. Njegova porodica sačinjena od mladih igrača zove se "Kuća pirata". Kako bi opstali, moraju da pobede dugogodišnje rivale, "Kuću samuraja", na narednom svetskom takmičenju, gde se najbolje plesne grupe nadmeću za vrednu novčanu nagradu. Luk kreće u potragu kako bi angažovao nove talente da se pridruže "Piratima" i pomognu im da osvoje takmičenje. Pronalazi dvoje igrača. Natali, misterioznu uličnu plesačicu, i Musa, pomoćnika komičara, iz drugog dela ove filmske franšize, koji je sada brucoš na Njujorškom univerzitetu. Natali krije tajnu za koju ni Luk ne zna. Njena tajna preti da ugrozi njihovu romansu i sve što su "Pirati" postigli. Osmislili su ubistvenu koreografiju, ali im je "Samuraji" kradu. Pošto vreme odmiče, Mus se obraća za pomoć svojoj bivšoj grupi – MSA. Mogu li "Pirati" i MSA da oforme ekipu u poslednji čas? Da li će nova koreografija biti dovoljno dobra da pobede trenutno najbolje plesače na svetu?
O FILMU
Hiphop bajka koja je prvi put opčinila publiku u leto 2006. nastavlja se u filmu "Uhvati ritam 3D", trećem delu filmskog hit serijala, i pomera granice kao prva plesna drama ikada snimljena u digitalnoj 3D tehnici.
Priznati reditelj Džon M. Ču, koji je debitovao hitom "Step Up 2 The Streets", vraća se i rukovodi talentovanom ekipom plesača, uključujući talente iz filma "Step Up 2 The Streets" – Adama G. Sevanija, odnosno "Step Up" – Alison Stouner, u originalnim ulogama, plus novajlije Rika Malambrija i Šarni Vinson.
Njujorška uzbudljiva andergraund ulična plesna scena oživljava u 3D, dok ova supkultura postaje globalna. Usko povezana grupa uličnih plesača, među kojima su Luk i Natali, udružuje se s brucošem Musom. Dolazi do obračuna s najboljim svetskim hiphop plesačima u uzbudljivom okršaju koji će im svima zauvek izmeniti živote.
Autori su se okrenuli dvoma poznatim likovima da ožive novu priču, a to su student i talentovani ulični plesač Mus, kojeg je u filmu "Step Up 2 The Streets" glumio tada novajlija, 15-godišnji Sevani, i Kamila, koju je u filmu "Step Up" glumila tada 12-godišnja Stounerova. Njih dvoje su sada najbolji prijatelji. Odlaze na koledž u Njujorku i usput otkrivaju fantastičnu i neobičnu njujoršku andergraund plesnu scenu.
"U ovom poglavlju svako pokušava da otkrije svoj identitet", kaže Ču. "Shvatio sam da na kraju krajeva nije stvar u odredištu, već u putovanju, u ljudima koje srećete i stvarima koje naučite usput. Vaše odredište će se samo naći." "Poruka je ista u sva tri filma: verujte u sebe. Ako verujete u sebe, možete preći svaku prepreku u životu i ostvariti svoje snove", kaže producent Dženifer Gibgot. "A ovo je i izuzetno zabavan način da provedete sat i po — gledajući neverovatan ples i slušajući sjajnu muziku."
Autori filma shvatili su da moraju da se potrude da nadmaše prethodna dva filma u serijalu. "Step Up 2 The Streets" imao je element pripovetke i ja sam zamislio novo poglavlje više kao neku uvrnutu bajku", kaže reditelj Džon M. Ču. "’Uhvati ritam 3D’ predstavlja nam mračnije likove koji izlaze iz senke da bi se igrali na ovom andergraund igralištu na kojem je sve dozvoljeno."
"Uhvati ritam 3D" ostaće zabeležen u istoriji kao prvi film u svom žanru koji je snimljen u digitalnoj 3D tehnici. "Tražili smo uzbudljive načine da podignemo serijal na novi nivo i 3D se pokazao kao savršen način da se bukvalno napravi korak naviše", kaže producent Patrik Vaksberger. "Ovaj serijal je uvek stvarao kod gledalaca osećaj da gledaju najbolju žurku svih vremena, a sada će izgledati kao da zaista jesu na najboljoj žurci."
Ču je otkrio beskrajan potencijal novog medijuma. "U klasičnim mjuziklima sam kadar se okreće i klizi s plesačem i sastavni je deo plesa. Sa 3D smo bili u mogućnosti da kadar podignemo na sasvim nov nivo, kod kojeg publika ne posmatra ples, već je njegov deo", kaže on. "Kao da je u pitanju duet publike i plesača."
"Osmislili smo koreografiju plesnih numera posebno za 3D", dodaje Gibgotova. "Moj omiljeni komentar s nedavne projekcije jesu reči jednog tinejdžera koji je rekao: ‘Imao sam osećaj da me ples napada, ali na dobar način’." "Snimanje plesa u 3D stvara gomilu prilika da se ples doživi na potpuno nove načine", dodaje Ču. "Plesači vam skaču u krilo i okreću se prema vašem licu."
Ovaj bivši plesač bio je uzbuđen zbog prilike da kombinuje dve svoje strasti na velikom ekranu u svom rediteljskom debiju. Bajkovita priča serijala ostala je prisutna, ali je Ču film "Step Up 2 The Streets" načinio svojim ubacujući nove likove i sirovu, inspirativnu koreografiju koja se fino uklopila u živopisnu priču koja se publici dopala u naslovu "Step Up". Čuov pristup naišao je na sjajan prijem kod gledalaca. Ovog puta publika će dobiti sve to, samo još u 3D tehnologiji.
O REŽISERU
Džon M. Ču (reditelj)
Pokazao se kao raznovrstan i originalan reditelj svojim uspešnim debijem "Step Up 2 The Streets". Režirao je drugi film u ovom hit serijalu pošto je tek završio studije filma 2004. godine. Ljubav prema muzici i plesu razvio je kao vrlo mlad. Na univerzitetu, Ču je snimio inovativni kratki film "Silent Beats", čija se priča odvija uz ritam stepa. Film je dobio brojne nagrade, a režiser stipendiju za nastavak studija. Uskoro je snimio i 20-minutni film "When the Kids Are Away", muzičko istraživanje majčinstva.
Ovaj film je privukao pažnju producenata filma "Step Up 2 The Streets", koji su mu pružili retku priliku da kombinuje svoju ljubav prema inventivnom plesu i filmu, i to na velikom platnu.
O GLUMCIMA
Rik Malambri (Luk)
Talentovani novajlija polako gradi ime glavnom ulogom u filmu "Uhvati ritam 3D". Malambri je odrastao pod uticajem umetnosti. Voleo je da brejkuje s drugarima, što ga je odvratilo od upadanja u nevolje. Privukao je pažnju lovca na talente iz Los Anđelesa. Upoznali su se i ovaj mu je rekao da poseduje izgled filmske zvezde i izraženu ličnost. Odmah su dogovorili Malambrijev prelazak u Los Anđeles radi stvaranja karijere na filmu i televiziji. Ubrzo je gostovao u serijama kao što su "Criminal Minds", "Party Down" i "How I Met Your Mother". Pojavio se i u futurističkom trileru "Surogati" s Brusom Vilisom.
Adam G. Sevani (Mus)
Sa 17 godina predstavlja trostruku pretnju – ostvareni je glumac, pevač i plesač iz umetničke porodice. Ostavio je utisak u svetu muzičkih spotova, pojavivši se uz Vila Smita i još nekoliko poznatih muzičara. Takođe je uživo nastupao uz zvezde kao što je Dženifer Lopez. Sevanijeva holivudska budućnost izgleda svetla iako je, kada ne nastupa, uspešan atletičar. Pored toga svira bubnjeve, snima kratke filmove i pravi svoje koreografije.
Šarni Vinson (Natali)
U rodnoj Australiji najpoznatija je po ulozi Kesi Tarner u televizijskoj seriji "Home and Away". Rođena je u Sidneju. Počela je da peva, pleše i glumi veoma mlada. U 17. je već dobila prvi profesionalni angažman u R&B grupi "Foxfire". Godine 2008. preselila se u Los Anđeles i ubrzo gostovala u serijama "NCIS", "CSI: NY", "My Boys". Vinsonova je i uspešan sportista i drži nekoliko plivačkih rekorda u svojoj zemlji.
Oficijelni sajt

Premijera: 30. septembar 2010. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.