Vinks: čarobna avantura

Žanr: animirani, sinhronizovan, 3D
Trajanje: 87 min.

Glavne uloge:Leticija Čampa (Letizia Ciampa), Perla Liberatori (Perla Liberatori), Ilarija Latini (Ilaria Latini), Đema Donati (Gemma Donati), Laura Lengi (Laura Lenghi)
Scenario:Iđinio Strafi (Iginio Straffi)
Režija:Iđinio Strafi (Iginio Straffi)

SINOPSIS
Proslava za početak nove školske godine je u toku u Alfa školi za vile. Zabavu iznenada prekidaju Ajsi, Darsi, Stormi i zle Triksice. Bez Blum, Vinksice su prisiljene da reše haos koji su veštice napravile prekidanjem zabave i krađom tajanstvenog predmeta. U međuvremenu, Blum je u Dominu, gde uživa u svom novom životu kao princeza. Konačno je pronašla svoje roditelje, a Skaj ju je zaprosio.
Međutim, nije zlato sve što sija, i tri drevne veštice su se vratile da uznemiravaju Stelu, Lejlu, Tehnu, Muzu, Floru i Blum. Povrh toga, Erendor, Skajev otac, zabranjuje mu da se oženi princezom Domina. Mračna tajna visi iznad kraljevstva Eraklion i sad je vreme da je Skaj, zakoniti vladar kraljevstva, otkrije.
U međuvremenu, uz pomoć Triksica, drevne veštice su uspele da pronađu Drvo života, koje održava ravnotežu između pozitivne i negativne magije. One su uspele da razbiju tu ravnotežu moćnom vradžbinom i da isisaju dobru energiju iz Medžiksa. Sada bez moći, Blum i njene drugarice moraće još jednom da se suoče s vešticama, simbolom zla.
Da li će naše heroine uspeti da vrate ravnotežu u magičnu dimenziju? I koja je to tajna koja sprečava Skaja i Blum da budu zajedno? Da li će njihova ljubav preživeti ovaj test?
O FILMU
Vinksice kakve ih deca pamte iz prvog filma i TV serije u novom dugometražnom filmu u 3D tehnici.
"Prvi produkcijski sastanak za drugi film o Vinksicama održan je 2007. godine, dok smo još uvek radili na ‘Tajnama izgubljenog kraljevstva’", kaže reditelj filma. "Napravili smo preko 500 probnih crteža za 90 scenografija i preko 220 likova koji svi imaju drugačiju garderobu, frizuru, izgled i transformacije. Sve u svemu, film sadrži oko 125 hiljada konačnih frejmova i preko pet miliona lejera, različitih nivoa koji, kad se sastave, formiraju svaki fotogram."
"Vinks: čarobna avantura" je romantična komedija u kojoj se smešne situacije smenjuju s dramskim momentima. Uz stereoskopske efekte film obećava da će bukvalno uvući publiku u čarobni svet Medžiksa.
GLAVNI LIKOVI – MAGIČNE VINKSICE
Blum (vila Zmajeve vatre)
Rođena u znaku Zmaja, Blum potiče s Gardenije, gde je živela sa svojim roditeljima, Vanesom i Majkom. Njen život će se radikalno promeniti kad nabasa na Stelu, vilu s Alfeje, kojoj preti opasan trol. Blum će joj priskočiti u pomoć i u tom trenutku će otkriti svoje magične moći i to da je potencijalna vila. Istog dana Blum će napustiti Gardeniju da bi pohađala školu za vile u Medžiksu, gde će postati vođa Vinks kluba. Darežljiva, iskrena, hrabra, impulsivna i harizmatična – sa svim vrlinama koje odlikuju dobrog vođu – vila vatre ima časnu dušu i nerazdvojna je od svojih prijateljica. Blum s njima doživljava magične avanture svakog dana.
Stela (vila Sunca i Meseca)
Ćerka jedinica kralja i kraljice Solarije, Stela je rođena u znaku Sirene. Obožava da se moderno oblači, prati sve najnovije modne trendove, i mnogo pažnje polaže na izgled. Zaista, njen ormar je najprostraniji u celoj Magičnoj dimenziji. Njena omiljena zabava u slobodno vreme je šoping. Takođe, voli da se druži s momcima, ali učenje nije nešto na šta posebno obraća pažnju. Stela ima divan karakter. Ona je spontana, razdragana, pomalo egocentrična, ali je i veoma duhovita i darežljiva.
Muza (vila muzike, potiče s Melodije, kraljevstva muzike)
Rođena je u znaku Vilenjaka. Njena majka je bila izvrsna pevačica, a otac sjajan pijanista i tvorac muzičkih instrumenata. S obzirom na to da je rasla okružena muzikom, nije mogla da ne nasledi pravu ljubav prema melodiji. Iako voli sve vrste instrumenata, strastveni je ljubitelj flaute. Nju s uživanjem svira u tišini svoje sobe u Alfeji. Takođe, obožava da pleše uz svaku vrstu muzike, od diska, hiphopa, repa do tehna. Jaka, energična, ironična, neuredna, nestrpljiva, ona je nepoverljiva prema ljudima, osim prema svojim prijateljima. S njima, ona stalno proživljava neverovatne avanture.
Flora (vila prirode)
Na planeti Linfea, s koje potiče, Flora je naučila da ceni magiju prirode. Pošto ne može da živi bez mirisa cveća i biljaka oko sebe, Florina soba izgleda kao mala bašta. Njen magični znak je šumska nimfa. Flora je marljiva učenica koja daje sve od sebe da bude najbolja u svemu što radi. Slatka je i strpljiva, a njena nesigurnost je često tera da se upusti u neke neobične situacije. Srećom, njene drugarice su uvek tu da je posavetuju i podrže.
Tehna (vila tehnologije)
Rođena u znaku Tritona, Tehna potiče s planete Zenit – gde magija dolazi samo iz tehnologije. Obožava sport i aktivnost, ali njena prava strast je nauka. U slobodno vreme obožava da smišlja i pravi nove zamke ili da na kompjuteru isprobava nove, uzbudljive video igrice. Ona je uredna i racionalna i uvek ima logičan pristup rešavanju problema. Zato nije čudno što preferira jednostavan, hajtek izgled. Iako možda izgleda kao da je hladna i nezainteresovana, ona je uvek srdačna i darežljiva prema svojim drugaricama.
Lejla (vila tečnosti)
Poslednja se pridružila Vinksicama. Lejla je princeza s planete Andros. Njen magični znak je Himera. Vinksice su je spasle iz kandži Darkara i od tada je član njihove neobične grupe. Njene moći joj omogućavaju da koristi Morfiks, specijalnu fuziju tečnosti koja može da poprimi bilo kakav oblik, ali uskoro – kad unapredi svoje sposobnosti u školi Alfeji – moći će da kontroliše svaku tečnost. Veliki je zaljubljenik u sport i često vežba, te je stoga uvek u dobroj formi. Lejla je ponosna i poletna, uvek spremna da se suoči s nevoljom, ali se strašno plaši mraka i malih napuštenih mesta. Trudi se da postane prava vila i sjajna Vinksica.
Oficijelni sajt

Premijera: Sedmi dečji filmski festival – Kids fest

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.