U trendu

Žena za ukras

Žanr: komedija
Trajanje: 103 min.
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge: Katrin Denev (Catherine Deneuve), Žerar Depardje (Gerard Depardieu), Fabris Lušini (Fabrice Luchini), Karen Vijar (Karin Viard), Židit Godreš (Judith Godreche), Žeremi Renjije (Jeremie Regnier)
Scenario: Pjer Barije (Pierre Barillet), Žan-Pjer Gredi (Jean-Pierre Gredy)
Režija: Fransoa Ozon (Francois Ozon)

SINOPSIS
Sen-Židul, severna Francuska, 1977. godine. Suzana je pokorna žena vezana za kuću. Udata je za bogatog industrijalca Roberta Pužola, koji gvozdenom rukom upravlja svojom fabrikom, a tiranin je i u kući, sa decom i ženom koja mu služi kao trofej. Kada radnici stupe u štrajk i uzmu Roberta kao taoca, Suzana preuzima upravljanje fabrikom. Na sveopšte iznenađenje dokazuje se kao sposobna i asertivna žena od akcije. Međutim, kada se Robert vrati na posao u top-formi, stvari se komplikuju.
O REŽISERU
Fransoa Ozon (reditelj)
Jedan je od najprovokativnijih i najenergičnijih filmskih autora koji su se pojavili devedesetih godina. Nakon što je dobio master diplomu iz filma, Ozon je pohađao prestižnu francusku filmsku školu FEMIS. Postao je poznat po mračnim, zajedljivim psihološkim filmovima koji snagu dobijaju zahvaljujući njegovom iskrenom i veoma često uznemiravajućem istraživanju prestupa i seksualnosti. Njegov prvi dugometražni film bio je "Sitkom", a sledili su "Kriminalni ljubavnici", "Ispod peska", "Bazen", "8 žena", "5×2", "Riki".
Oficijelni sajt

Premijera: FEST 2011

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar