„Nazareth“ hedlajneri treće večeri Gitarijade

Ovogodišnja zaječarska Gitarijada bogatija je za još jednog stranog hedlajnera – 1. jula na Kraljevici nastupiće slavni škotski bend „Nazareth“, najavili su danas organizatori.

Za razliku od prethodnih godina, 51. Gitarijada održava se od 29. juna do 1. jula, jer je termin prilagođen zahtevima fanovima i aktuelnoj turneji britanskog benda „The Cult“.

Prve večeri u revijalnom delu nastupiće „Riblja Čorba“ i „Bajaga i Instruktori“, a druge večeri prošlogodišnji pobednici Gitarijade, „Hadži prodane duše“, biće specijalni gosti grupi „The Cult“, koja promoviše aktuelni album ““Hidden City““.

Nedelja 1. jul rezervisana je za retro zvuk – prvo će svirati „Generacija 5“, a zatim će Gitarijadu zatvoriti „Nazareth“.

Obe polufinalne večeri u takmičarskom programu predstaviće se po 10 demobendova, a organizator je obezbedio i besplatan rok kamp za fanove, „All Night After Party“ i niz pratećih manifestacija u Zaječaru.

Za ovogodišnju Gitarijadu, posebno za nastup benda „The Cult“, vlada veliko interesovanje publike iz zemlje i regiona, navodi se u saopštenju organizatora.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike