Prvi solo album Sleša

Poznati rok gitarista Sleš (Slash) najzad ima svoj prvi solo album. Posle dvadeset pet godina u rok vodama došlo je vreme i za samostalni rad. Sleš je, kao što znamo, postao široko popularan kao gitarista legendarne grupe "Guns N’ Roses" u periodu od 1985. do 1996. Nakon toga, oformio je bend "Slash’s Snakepit", a zatim i daleko poznatiji "Velvet Revolver", zajedno s bivšim "Gansima" Dafom Mekejganom (Duff McKagan) i Metom Sorumom (Matt Sorum). S njima je još bio i pevač grupe "Stone Temple Pilots" Skot Vejlend (Scott Weiland).
Jedan od najboljih svetskih gitarista sarađivao je još i s takvim imenima kao što su Alis Kuper (Alice Cooper), Semi Hejgar (Sammy Hagar), Rej Čarls (Ray Charles) i Stivi Vonder (Stevie Wonder). Naravno, ne treba zaboraviti ni fenomenalno druženje s legendarnim Majklom Džeksonom (Michael Jackson) i onu solažu u pesmi "Give In To Me". Ali, sve je to iza Sleša. A da vidimo šta je ispred.
Poznati 44-godišnji gitarista objaviće svoj prvi samostalni album, jednostavnog naziva "Slash", već ovog meseca. Na ovom ostvarenju, u ukupno četrnaest pesama, gostovalo je mnogo poznatih muzičara. Lista gostiju je zaista impozantna. Tu su, između ostalih, fenomenalni Igi Pop (Iggy Pop), zatim Ozi Ozborn (Ozzy Osbourne), Kris Kornel (Chris Cornell), pa pevačica Fergi (Fergie) iz sastava "Black Eyed Peas", Adam Levin (Adam Levine) iz benda "Maroon 5", Kid Rok (Kid Rock), pa još jedna legenda, Lemi (Lemmy) iz sastava "Motorhead". Ima li potrebe još nabrajati? Ako posle ovih imena neko i dalje sumnja u kvalitet ovog izdanja, neka posluša prvi singl koji ga promoviše, a koji se već može nabaviti. U pitanju je pesma "By The Sword", koja je urađena zajedno s Endruom Stokdejlom (Andrew Stockdale), pevačem grupe "Wolfmother".
Sam Sleš o svom albumu kaže da je jako zanimljiv i da je bilo zabavno sarađivati s mnoštvom različitih ljudi i temperamenata. Naravno, za njega to nije ništa novo s obzirom na to da je ranije on gostovao na tuđim albumima, ali je sada došlo vreme za saradnju u drugom smeru.
Već narednog meseca Sleš kreće na veliku promotivnu turneju, koja u početku obuhvata Australiju i Ameriku. U junu i julu posetiće razne festivale u Evropi, to jest u Holandiji, Danskoj, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj i Engleskoj. U avgustu će posetiti Japan i to bi otprilike bilo sve što je za sada zakazano. Ali, nikad se ne zna, možda se spisak produži za još neke evropske festivale…

1 komentar
  1. Nemanja Kostić

    Preslušao sam pre 2 nedelje ceo album i ni jedna melodija mi nije ostala u glavi. Stvarno, očekivao sam mnogo više i od ovog albuma ali i od Chinese Democracy, Axl i Sles su postali vrlo slični likovima iz Pearl Jam-a, sve sto su postigli i jedni i drugi postigli su do ’95. a posle ništa. Nema te energije. Ne kažem da nema dobrih pesama, ali ne postoji ni jedan „pun pogodak“ tipa Sweet Child, November Rain ili Don’t Cry. Kao da su se umorili, ništa senzacionalno posle Use Your Illusion, šta god su posle toga učinili, više su traćili vreme nego što su radili nešto korisno…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike