U trendu

Amerikanac oštro odgovorio glumici: Srbija je vekovima starija od Amerike

Američka glumica Elizabet Olsen izjavama u jednoj emisiji razbesnela je sve Srbe. Naime, ona u jednom jednom intervjuu iz prošle godine, a čiji je snimak tek sada počeo da kruži na društvenim mrežama, rekla, između ostalog, da „nema potrebe da iko ide u Srbiju“ te da tamo „nema ništa izvorno jer zemlja postoji tek 13 godina“.

Naime, Olsen je u Beogradu boravila neko vreme tokom 2012. godine dok je snimala film ‘In Secret’. Zbog njenih izjava usijale su se društvene mreže, a nakon junaka „Mućki“ Džona Čalisa, sada je situaciju komentarisao i američki glumac Adam Davenport koji već pola godine živi i radi u Beogradu.

„Elizabet Olsen treba da se izvini Srbima!“, smatra glumac koji je šokiran stavom glumice o Srbima i Srbiji. On oštro osuđuje sve što je rekla na ovu temu i apsolutno se ne slaže s njenim izjavama. Prema ličnom iskustvu, Adam je doživeo sve najbolje u Beogradu.

„Kad dolazite u nepoznatu zemlju da snimate, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci s kojima sarađujete su tu da vama pomognu, kao i vašem projektu. Filmska zajednica je globalna i ne sme da zna za granice. Naša odgovornost kao glumaca je da stvorimo empatiju i razumevanje kroz naše likove tako da publika može da prepozna našu ljudskost usprkos razlikama. Zato sam šokiran što je Elizabet Olsen toliko bezosećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno što je provela izvesno vrijeme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabrala. Smatram da treba da se izvini Srbima! Takođe je problem što širi netačne informacije. Srbija ne da ne postoji samo 13 godina, kako je Olsen rekla, nego je vekovima starija od Amerike iz koje oboje dolazimo!“, izjavio je Davenport.

Takođe je dodao da njene izjave potiču iz holivudskog egocentrizma da sve što nije Holivud – nije vredno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.