„Baby Mama“ među gledanijim filmovima

Na drugom mestu liste posle tri nedelje prikazivanja našao se film "Iron Man" Džona Favroa (Jon Favreau) s Robertom Daunijem Džuniorom (Robert Downey Jr.) u naslovnoj ulozi. Romantična komedija "Vegas za dvoje" ("What Happens in Vegas…") bila je na trećem mestu proteklog vikenda, dok se novi film braće Vačovski – "Speed Racer", autora trilogije "Matriks", našao na četvrtom mestu liste. Sva tri pomenuta filma se s uspehom prikazuju u domaćim bioskopima.
Peto mestu zauzeo je film "Baby Mama". U ovoj komediji glavne uloge tumače Tina Fej (Tina Fey), Greg Kinir (Greg Kinnear), Deks Šepard (Dax Shepard), Stiv Martin (Steve Martin) i Sigorni Viver (Sigourney Weaver).
Tina Fej igra uspešnu zaposlenu ženu, Kejt Holbruk, koja je godinama stavljala svoju karijeru ispred ličnog života. Sada, kada je konačno napunila 37 godina, rešena je da i sama zasnuje porodicu. Međutim, tek sad saznaje da ima jako malo šansi da ostane u drugom stanju. Ona pronalazi Endži Ostrovski, mladu devojku na početku karijere, koja bi trebalo da posluži kao surogat majka njenom detetu. Od momenta kada sazna da je Endži ostala u drugom stanju, Kejt počinje da uređuje svoj stan i priprema ga za prinovu, da kupuje knjige o bebama i prelistava vodiče za predškolske ustanove.
Ipak stvari će se drastično promeniti kada se majka njenog deta neočekivano pojavi pred njenim vratima s pričom da nema gde da živi. Nezaustavljiva sila sreće svoju potpunu suprotnost kada Kejt pokuša da prenese Endži malo svoje energije i inicijative ne bi li je preobrazila u savršenu majku koja iščekuje dete. U toku tog svojevrsnog nadmetanja volje obe žene će shvatiti da postoje dve vrste porodice – jedna koju stvoriš sam, a druga u kojoj se rodiš.
Na desetom mestu liste našao se film "The Visitor", koji sadrži elemente i komedije i drame. Režirao ga je Tomas Makarti (Thomas McCarthy). Profesor jednog američkog koledža dobija poziv da prisustvuje kongresu u Njujorku. Pri dolasku u svoj malokorišćeni stan u tom gradu otkriva da u njemu živi jedan mladi par. Ovaj nezavisni film bio je zapažen učesnik Filmskog festivala u Torontu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike