U trendu

Ima li sličnosti: Posle Tome, Milan Marić u ulozi našeg proslavljenog glumca (foto)

Zahvaljujući ulozi Tome Zdravkovića u ostvarenju „Toma“ Dragana Bjelogrlića, Milan Marić je iznova potvrdio da je jedan od najtalentovanijih glumaca u našoj zemlji.

On će se uskoro naći u ulozi Žarka Lauševića u seriji „Pad“ koja će se raditi po motivima njegove knjige.

Na društvenim mrežama Marić je objavio i fotografiju na kojoj je pokazao svoju transformaciju u Lauša, a komentari pored fotografije su podeljeni. Dok je jednima 31-godišnji glumac sjajan izbor za ulogu Žarka Lauševića, drugi smatraju da među njima nema sličnosti i da je naslovnu rolu trebalo da tumači neko drugi.

Sam Marić je ranije govorio o pripremama za ulogu starijeg kolege u seriji koja će se baviti tragičnom periodu glumčevog života.

„Zapravo, kada su me pozvali i rekli o čemu se radi bio sam zbunjen i uopšte nisam znao kako da reagujem. S jedne strane mi je zazvučalo veoma izazovno, a s druge strane sam pomislio ‘au, još jedna uloga o životu čoveka kojeg svi poznaju i imaju nekakav odnos prema njemu i celom tom događaju’. Ta priča je priča koja je višesložna, bolna i emotivna, te me je zanimalo da čujem od reditelja šta je ideja i da pročitam scenario. Odluku sam doneo kada sam shvatio da se pravi serija samo po motivima Žarkove knjige i tog događaja, a da je fokus priče borba sa samim sobom“, rekao je Marić za „Blic“.

On se osvrnuo i na paralele koje bi eventualno mogao da napravi sa Lauševićevim životom.

„Ne poznajem toliko Žarkov život da bih mogao da pravim paralele, ali mislim da to i nije važno, na kraju krajeva, jer ovaj lik svakako neće u našoj postavci biti Žarko. Zapravo, gradimo jedan potpuno fiktivan lik unutar okvira priče o kojoj su svi ponešto čuli. Zadatak glumca je da nađe koliko može sličnosti sa likom kojeg glumi, ali i da sebe izmesti iz sebe i da otključa neke potpuno nepoznate stvari koje nisu sklone njegovom karakteru i senzibilitetu“, objasnio je glumac.

„Mislim da je važno da shvatimo da ideja ove serije nije dokumentarna rekonstrukcija tog događaja, nego unutar okvira te tragične priče pokušaj da se dekonstruišu i vreme i ljudi unutar tog i takvog ludog vremena“, dodao je Marić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)